Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Játékos, fejlesztő múzeumi programon vettek részt a diákok Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2022. augusztus 05.
Fejlesztő, játékos múzeumi programokkal töltötte a csütörtöki napot a Napraforgó Városi Napközis Táborban nyaraló gyerekek egy csoportja. A gyerekek alaposan megismerkedhettek a Hetedhét Játékmúzeum gyűjteményével, tudásukról feladványfüzetben adtak számot.

 

 

Nagy volt a nyüzsgés csütörtökön délelőtt a Hetedhét Játékmúzeumban, ahol a Napraforgó táborban nyaraló diákok egy csoportja ismerkedett a Moskovszky-gyűjteménnyel. A gyerekek ezt követően megismerték a gyermekkönyv-illusztrációk színes világát is a Réber-teremben, ahol olyan örökérvényű sorokat is olvashattak Janikovszky Évától, mint hogy „Minden gyerek tudja, még a legkisebb is, hogy rossznak lenni sokkal mulatságosabb, mint jónak lenni..."

Kovácsné Boros Ildikó, a Napraforgó Tábor nevelője, táborvezető-helyettese elmondta, hogy a táborosok minden évben ellátogatnak a Hetedhét Játékmúzeumba, emellett felkeresik a Titkok Házát is, illetve az első négy hétben a Helyőrségtörténeti Múzeumban is fogadták a gyerekeket. „A Moskovszky-gyűjtemény sok örömet okoz a gyerekeknek, emellett a látogatás fejleszti a koncentrációjukat és a kreativitásukat is, hiszen két feladványfüzet készült az állandó tárlathoz, amelyet kitölthetnek a gyerekek. A feladatok helyes megoldását a vitrinekben elhelyezett tárgyak és a kihúzható fiókocskák is segítik. Az írni-olvasni tudó diákok már teljesíteni tudják a feladatokat, így akár már az első osztályt elvégzett tanulók is részt vehetnek az interaktív időtöltésben egy kis segítséggel." – mondta el Kovácsné Boros Ildikó. 

Barkaszi Ádám, a Felsővárosi Általános Iskola diákja is elmerült a múlt játékainak világában. Elmondta, hogy számos feladatot kaptak azzal kapcsolatban, mit és hogyan csináltak a régi korok emberei, és hogyan játszottak ezekkel a játékokkal. A füzetben feltett kérdésekre akkor tudtak helyesen válaszolni, ha előtte alaposan megismerték a kiállítást.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >