Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
50 éves az 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. augusztus 05.
Fennállásának 50. évfordulójának alkalmából emléktáblát avattak a Kígyó utcában és Fehérvári Civil Központban ünnepi ülésen elevenítették fel az 1972-ben alapított 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet történetét.

 

Tegnap óta a Kígyó utca 2. számú épületén egy tábla őrzi az 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet alapításának emlékét. Ötven éve annak, hogy a Kígyó utca 1-2-3-4. (az egykori Velinszky László 11-14.) épület lépcsőházaiban birtokba vették az első tulajdonosaik lakásaikat, majd a 2. számú lépcsőház előtt a lakók megalakították Székesfehérvár egyik legnagyobb lakásépítő és -fenntartó szövetkezetét, a Kun Béla Lakásfenntartó Szövetkezetet Kecskeméti József szervezésével és irányításával, idézte fel az emléktábla avatáson az indulás pillanatait Herczeg József jelenlegi elnök. Az induló, 130 lakás száma a lakótelepek épülésével gyorsan növekedett, és a nyolcvanas évekre már 3940 tartozott a szövetkezethez.

Ez 15000-20000 embert jelent. A ma felavatott emléktáblával a megalakulásra emlékeztek, tisztelegve az alapítók előtt, akik fáradságos, önfeláldozó munkával megteremtették a merőben új típusú épületüzemeltetés és épület fenntartási feladatokat ellátó lakásfenntartó szövetkezetek alapjait. Az avatást követően a Fehérvári Civil Központban rendezett ünnepségen köszöntötték a Szövetkezet dolgozóit, a közösségek képviselőit és az együttműködő partnereket.

Farkas Béla ügyvezető megemlékezett az elmúlt 50 esztendőről, majd Herczeg József elnök a szövetkezet jelenlegi helyzetéről számolt be. Elhangzott, jelenleg a lakásokban lévő vízmérő órák cseréje zajlik, valamint a lépcsőházakban a liftek szabványossági átszerelése. Összesen 77 darab felvonó üzemel a házakban, amelyek jelentős része már elkészült.

A hátralévő felvonók felújítása folyamatosan halad, csak úgy, mint a lépcsőházak tervezett burkolási és festési munkálatai.  A Szövetkezet nemcsak a befizetett tagdíjakból gazdálkodik, hanem vállalkozói tevékenység keretében 16 társasház kezelését, illetve könyvelési feladatait végzi.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >