Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Halasi csipkével díszített páratlan ruhakollekciókból nyílik kiállítás
Halasi csipkével díszített páratlan ruhakollekciókból nyílik kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 09.
Hrivnák Tünde divattervező halasi csipkével díszített páratlan ruhakollekcióiból nyílik kiállítás a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A divatbemutatóval egybekötött esemény augusztus 13-án, szombaton 16.00 órakor kezdődik.

 

A tótkomlósi származású, Pro Urbe-díjas divattervező, Hrivnák Tünde a nagymamájától és édesanyjától sajátította el a varrás fortélyait. Hagyományőrző, egyben modern kollekcióit eredeti, nemzeti értékek, kézi készítésű csipkék és hímzések díszítik. Munkáit Magyarországon és világszerte is elismerés és siker övezi.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban „A csipkék királynője – a királynők csipkéje, a halasi csipke” címmel kezdődik a divatbemutatóval egybekötött kiállítás augusztus 13-án, szombaton 16.00 órakor. A mintegy harminc kollekciót felvonultató tárlatot Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány kuratóriumának elnöke nyitja meg, köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester és Jakubek Tiborné, a Művelődési Ház igazgatója. A divatbemutatón közreműködnek a Hermann László Zeneiskola tanulói, valamint Berki Lilla népdalénekes és Varró János népzenész. A kiállítás szeptember 7-ig díjmentesen látogatható. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >