Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
90. születésnapja alkalmából köszöntötték Südi Pálnét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. augusztus 09.
A napokban töltötte be a 90. életévét Südi Pálné az Öreghegyen. A nagy szeretetben élő Margit nénit Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte fel Székesfehérvár Önkormányzatának ajándékaival és a miniszterelnöki gratuláló emléklappal.

 

 

Teljes szellemi frissességben, szerető családjával éli a mindennapjait Südi Pálné Margit néni, aki a napokban lett 90 éves. Mint mesélte, hosszú, tevékeny életutat járt be. 1932. augusztus 2-án született Móron harmadik gyermekként. Nyolc évet élt a vértesi városban, azonban édesapja munkája miatt többször költöztek, éltek Szápáron, Kincsesbányán és Pátkán is. A tanulásra kevesebb lehetősége jutott, mint szerette volna, hiszen egészen fiatalon, 14 éves korában már dolgozott és a munka az egész életét meghatározta.

1958-ban, 26 éves korában ismerkedett meg a párjával, első látásra nagy szerelem volt a találkozás, melyet három hónap múlva lánykérés, majd nem sokkal ezután az esküvő követett. Egy lányuk született, a család Csalán kezdte meg a közös életet. Margit néni 20 évet dolgozott a csákvári állami gazdaság konyháján, a legnagyobb elismerés az volt számára, ha megdicsérték, megköszönték a főztjét. 1978-ban költöztek a székesfehérvári Poprádi utcába, ahol ma is élnek. Margit néni a Köfém irodaházában folytatta a munkáját, innen ment nyugdíjba. Időközben két unokája született, akik révén már két dédunokája is van. Nyugdíjas éveit családja ellátásával, segítésével töltötte, kertészkedett, kiválóan és sokat sütött-főzött, mindig a gyerekek kedvét kereste. Manapság kevesebb fizikai aktivitással éli a mindennapjait, szeret keresztrejtvényt fejteni és olvasni. Szerencsére nem kesergő típus, jókedvének alapja, hogy családtagjai nagy szeretettel veszik körül.

A jeles évforduló tiszteletére Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte fel Székesfehérvár Önkormányzatának ajándékaival és a miniszterelnöki gratuláló emléklappal. Még ebben a hónapban megtartják a nagy családi ünnepséget is, melyre remélhetőleg mindenki eljön, hogy köszönthesse őt.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >