Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Újabb idegenbeli skalp: magabiztos győzelem Újpesten
Újabb idegenbeli skalp: magabiztos győzelem Újpesten Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. május 30.

ImageA Vidi remekül búcsúzott a szezontól, magabiztos játékkal, fölényesen győzte le a bajnoki ezüstérmes Újpestet a Szusza Ferenc Stadionban (2-1). A bevezető mondatnak az sem mond ellent, hogy a második félidő hajrájához érve, a lilák szépítő gólja után kapkodóvá vált a mieink játéka, a csapatot szemmel láthatóan megzavarta, hogy a már megnyertnek tekintett meccs kicsúszhat a keze közül.

 

De, a mérkőzés összképe alapján nem férhet kétség ahhoz, hogy a jobb teljesítményt nyújtó tizenegy (azaz tizennégy) nyerte meg a mérkőzést. Az első helyzetek is a vendégcsapaté voltak, majd Alves és Vujovics góljai után volt a meccsnek olyan periódusa, amikor akár négy-öt góllal is vezethetett volna a Vidi – kár, hogy kimaradtak a helyzetek, az lett volna az igazi. Az i-re a pontot Koller Ákos tizenegyese tehette volna fel – ha az bemegy, tényleg sok(k) lehetett volna a vége.

Szép volt a csapat gesztusa a kapitány felé – utólag könnyen okos bárki, hogy jó formában és jó idegállapotban levő játékosnak kellett volna a labda mögé állnia. Így viszont, a keresztléc fölé szálló lövés izgalmassá tette a hajrát, idegessé az utolsó perceket, amihez – természetesen a lefújás utáni percekben történtekhez – alaposan hozzájárult az újpesti biztonsági szolgálat alkalmatlansága.

Andicsot megütötték a pályán, ez tény, mint ahogy az is tény, hogy azok, akik azért kapják a fizetésüket, hogy védjék a (vendég) szurkolókat, támadni kezdték őket. Kár, hogy ez a kép marad meg sokakban a meccsről, és nem az, hogy az MTK és a Győri ETO után az Újpestet is leiskolázta a Fehérvár – a csapat dobogón van a kizárólag az idegenbeli meccseket összegző tabellán.

Érdemes tehát azzal búcsúzni a 2008-2009-es szezontól, az alaposan átalakított csapatban ott a jövő nagy csapatának esélye. Varga István a lefújás után úgy értékelt, az FC Fehérvár az utolsó fordulóban is bebizonyította, van benne fantázia. A szemmel láthatóan elkeseredett-megkeresedett Szentes Lázár véleménye is sommás: „Ismét kiderült, edző nélkül nem lehet futballozni!”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >