Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Családi piknik a Zichy ligetben hangszerekkel, állatokkal és sok-sok játékkal
Családi piknik a Zichy ligetben hangszerekkel, állatokkal és sok-sok játékkal Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2022. augusztus 15.
Idén is családi pikniket rendeztek a Zichy ligetben a Székesfehérvári Királyi Napok második napján. Sok-sok játék, meseelőadás, zene és gyerekjátszó táncház is várja szombaton délután is a családokat.

 

A kisgyermekes családok között nagyon népszerű az állatsimogató, ahol törpekecskéket, kismalacokat és nyulakat is símogathatnak a gyerekek, de kitelepült a ligetbe a  kenderkóc népi játszótér és kézműves foglalkozás is.

Az árnyas fák alatt igazi családi kikapcsolódást kínál a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Zichy ligetbe látogatóknak. A nagyobb gyerekek Bergerné Szőnyi Anna és Varró János hangszersimogatójában ismerkedhettek a zeneszerszámokkal, közöttük igazi különlegességekkel is.

Aki izgalmakra vágyik, annak délután az Extreme Bike Show és bringasuli látványos, hihetetlen mutatványokkal teli bemutatójával készülnek a szervezők, ami után akár ki is lehet majd próbálni a bringákat. A Hangerdő Társulat pedig az ördögről mesél a ligetben, aztán pedig jöhet a tánc: az este induló Királyi Napok Folkfesztivál előzeteseként Kneifelné Laczkó Krisztával és a Szedtevette zenekarral fergeteges gyerekjátszó táncház kezdődik négy órakor, hogy aztán a megfáradt közönség a Kompánia zenekar koncertjével zárja majd a napot.

A programok között sem fog unatkozni, aki a Zichy ligetben tölti a napot: lesz állatsimogató kecskével, nyulakkal, törpemalaccal. A Kenderkóc népi játszótér többek között kosaras körhintával, babakocsival, mindenféle eszközzel felszerelt babakonyhával, ügyességi és logikai játékokkal várja a gyerekeket, akik a lisztes játszóban a kenyérkészítés folyamatát is megismerhetik. A kézműves foglalkozásokon terméscsörgőt, csuhéból virágokat és magképeket is készíthetnek a résztvevők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >