Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kóstold meg a pitypangot, ha gyógyulni szeretnél! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. augusztus 16.
A híres botanikus, Nicholas Culpepper szerint a gyermekláncfűvel minden testi baj orvosolható. A japánok szerint bármely ráktípus kezelhető e bájos növénnyel. – Mi ebből az igazság? Olvass tovább, s megtudod!

 

A pitypanggal kapcsolatban nemrég megjegyeztem, hogy már az elnevezése is jelzi: gyógyhatással bír. (Latin neve „Taraxacum”. „Arache” = zavar, „akémai” = gyógyítani.)

Leveleinek nagyon magas a vitamin és ásványi anyag tartalma. Van benne A, B, C és D vitamin, vas, kalcium, cink, magnézium, kálium, vas, cink, mangán, folát, réz, foszfor, béta-karotin, lecitin is. Ez utóbbi a sejtfalak megújulását és védelmét támogatja. Segítségével csökkenthetjük a koleszterinszintet, valamint a szívinfarktus és a stroke megelőzésében is hatékony lehet.

 


 

A gyermekláncfű főként vízhajtó és béltisztító hatása miatt közkedvelt. Ráadásul miközben fokozódik a vizeletürítés, a húgyúti fertőzéseknek és a vesekőnek is nagy eséllyel búcsút mondhatunk.  A méregtelenítéskor is nagy hasznát vehetjük, mert nagyon jó hatással van a májra: védi az alkohol és egyes gyógyszerek káros hatásaitól.

Rákellenes hatását több kutatás is alátámasztotta már: a benne lévő antioxidánsok segítik az egészséges sejtképződést. (2012-ben jelent meg egy erről szóló kutatási beszámoló.) A rákos sejtek úgy pusztulnak el, hogy közben az egészségesek nem károsodnak. (Édesanyám a gyökérből készített teával kezelte apukám prosztata-problémáját nagyon hatásosan.)

A kutyatej serkenti a hasnyálmirigy működését: az inzulintermelés miatt pedig a cukorbetegeknek is ajánlott. Ízületi problémákat is gyógyíthatunk vele. Ha gond akad a bőrünkkel vagy cellulitisztól szenvedünk, akkor is hatásosan alkalmazhatjuk. Segíthet a menstruáció előtti tünetek és a pangásos szívelégtelenség kezelésében. A magas vérnyomás ellen is bevethetjük. Ajánlott reumában, köszvényben, ekcémában, skorbutban, görvélykórban szenvedőknek is.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2022/08/13/kostold-meg-a-pitypangot-ha-gyogyulni-szeretnel

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >