Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 16-án Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. augusztus 16.
Kézműves foglalkozások, a Magyar Állami Népi Együttes előadása és Kertmozi is színesíti a keddi programokat. Kora este ünnepélyes keretek között adják át az idei Államalapító Szent István Emlékérem és Díjat.

 

 

Kedden 15.00 órától kézműves foglalkozással folytatódnak a Királyi Napok Folkfesztivál programjai a Táncházban. 16.00 órától a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia veszi át a színpadot, akik a régi vásári komédiások, vándorszínészeszek és muzsikusok műsorait idézik fel.

16.30 és 18.00 óra között Reich Szabina régész, Kulcsár Géza művészeti író és Izinger Katalin művészettörténész tart rendhagyó tárlatvezetést A királyi bazilika minden tekintetben címmel. Az ingyenes koronázótemplom-séta résztvevői bejárhatják a Királyok és Szentek kiállítást, a Nemzeti Emlékhelyet és a Közösség/Építés kiállítást is. Találkozóhely: a Királyok és Szentek kiállítás recepcióján.

18.00 órától az Államalapító Szent István Emlékérem és Díj ünnepélyes átadására is sor kerül a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A díjat minden évben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához Szent István király öröksége szolgál iránymutatásul.

20.00 órától a Zichy-színpad is megtelik élettel: a Magyar Állami Népi Együttes Kolozsvári piactéren című műsorát adja elő. Az időutazásként ható műsor során a régi piacok hangulatát, karaktereit, momentumait a népzenén és a néptáncon keresztül mutatják be a művészek.

A Barátság mozi jóvoltából folytatódik a Kertmozi: 21.00 órától a Családból is megárt a sok 2: Irány Portugália! című francia vígjátékot vetítik a Bartók Béla téren. Jegyvásárlás: www.baratsagmozi.hu

22.00 órakor az Aurevoir koncertjével folytatódik az este a Táncházban. A zsámbéki és Zsámbék környéki fiatalokból álló ethno-beat zenekar a Kárpád-medence népzenéjét ötvözi az angolszász beat-folkkal. A Táncház programját a 24.00 órától a Galiba zenekar folkestje zárja.

21.00, 21.30, 22.00 órakor ismét látható lesz a 3D fényfestés a Nemzeti Emlékhelyen, a mauzóleum falán.

A Székesfehérvári Királyi Napok részletes programjai a https://kiralyinapok.szekesfehervar.hu/ oldalon olvashatóak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >