Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hogyan készíts kakaóvajból testápolót és napvédő krémet?
Hogyan készíts kakaóvajból testápolót és napvédő krémet? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta / FMC   
2022. augusztus 19.
Miért vennél drága naptejeket és testápolókat, amikor magad is elkészítheted otthon, ráadásul adalékmentesen, az egészség jegyében? Használd fel a kakaóvajat bőröd védelméhez!

 

múltkor már említettem, hogy a kakaóvaj az egyik legkiválóbb bőrápoló: javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti kiszáradását. Növényi napvédőként is funkcionál, sőt még striák és hegek halványításához is használhatjuk.

A jelenlegi időjárás nem éppen a tavaszt és a nyarat idézi fel bennünk, ám jó előre gondolkozni, és felkészülni arra az időszakra, amikor védenünk és táplálnunk kell bőrünket a napsugárzás miatt.

 


 

Ha a napvédelemről van szó, akkor általában naptejet szoktunk használni, ám a legtöbb, boltban kapható készítmény tele van színezékkel, tartósítószerekkel, illatanyagokkal – melyekre a bőrünknek semmi szüksége nincsen. Ráadásul sok olyan anyag van, mely a véráramba kerülhet, onnan a szerveinkhez, és a szervezetünkben felhalmozódva betegségeket okozhat. (Itt kell megemlítenünk a mesterséges tartósítószereket, a szulfátokat, a szilikonos kőolajszármazékokat, a petróleumokat stb.)

Többek között ezért is ajánlott kézműves termékeket használni, melyeknél a hangsúly az egészségesebb kivitelezésen van. S, ha már kézművesség, akkor legyünk kreatívak, és használjuk fel bőrünk megóvásához a kakaóvajat!

A kakaóvajat akár önmagában (tisztán) is magunkra kenhetjük: ilyen formában főként azoknak ajánlott, akik barnább bőrűek / alacsony UV-sugárzásra készülnek. A fehér bőrrel megáldott embernek – akik könnyen leégnek, illetve, akik magasabb UV-sugárzásnak vannak kitéve – azoknak szükségük lehet egy kis „tuningra”.

Házilag az alábbi módon készíthetünk napvédő krémet:

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/02/02/hogyan-keszits-kakaovajbol-testapolot-es-napvedo-kremet/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >