Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Sikerrel zárult az Arconic által támogatott iskolai projekt
Sikerrel zárult az Arconic által támogatott iskolai projekt Nyomtatás E-mail
Írta: SZÉNA Egyesület   
2022. augusztus 19.
A SZÉNA Egyesület a Hősök Tere Alapítvány oktatástámogató projektet valósított meg három székesfehérvári középiskolában.

 

 

Az Arconic Foundation 7.455 eFt támogatást nyújtott a SZÉNA Egyesület és a Hősök Tere Alapítvány közös programjához, mely a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Technikum, a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és a Székesfehérvári SzC Bugát Pál Technikum 9. évfolyamos osztályait érintette elsősorban.

A gyerekek a pandémia és az online oktatás alatt elidegenedtek, szorongóbbak lettek, közönyössé váltak egymás problémáira. Hosszútávon ezek nehézséget okozhatnak az egyéni és szociális fejlődésükben. A közösségek sem működtek úgy, mint ahogy szükséges lenne, ezért vált fontossá a program megvalósítása, valamint az, hogy a gyerekek mellett a pedagógusokat is bevonják. A projekt során az alábbi tréningek zajlottak: az első egy Bámészkodó hatás tréning volt, a másik a Holnap Hősei társasjátékos foglalkozás. Ezt követően terepgyakorlaton figyelhették meg a bámészkodó hatást, hogy mi történik akkor, ha valaki segítségre szorul.

Ezzel párhuzamosan a SZÉNA Egyesület szakértői „EMBERRÉ válni” címmel 12 tanórás közösségépítő és konfliktuskezelő tréningeket tartottak, melynek témáját minden esetben az iskola vezetősége választotta ki, figyelembevéve azt, hogy az illető osztálynak mire van leginkább szüksége. A kínált témák között szerepelt közösségfejlesztés, konfliktuskezelés, valamint önismeret is. A SZÉNA Egyesület több mint 4 éve működteti az „EMBERRÉ válni” programot a székesfehérvári oktatási intézményekben.

A projekt keretében 742 diákot és 33 pedagógust értek el közvetlenül.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >