Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Gospel szólt a baptistáknál
Gospel szólt a baptistáknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 31.

ImageHazánkba látogatott a holland ’black gospel’ koronázatlan királynője, Joany Muskiet, akit ma délelőtt városunkban is üdvözölhettünk: a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet meghívásának eleget téve élő koncertet adott a Baptista Imaházban. A Joany & More Gospel (NL) tegnap délután még a Soul & Gospel fesztiválon énekelt Budapesten, a Westend tetőteraszán, most pedig a fehérvári híveknek hirdette Isten dicsőségét.

 

Révész Lajos baptista lelkész elmondta honlapunknak, hogy a More Gospel Choir alapítóját, vezetőjét ma már méltán emlegetik a legsikeresebb gospel énekesnőként a nyugat európai kis országban. Fantasztikus hangja és lenyűgöző előadásmódja minden hallgatót pillanatokon belül magával ragad!

 A koncert előtt Révész Lajos beszédét hallgathatták meg a hívek:

Image
.

De vajon minden királynő palotában jön a napvilágra? A zene világában ez korántsem feltétel. Joany kilenc éves koráig Szurinámban nevelkedett, majd a hatvanas évek elején a kis család egy része Hollandiában telepedett le. Az édesanyára és a gyermekekre ínséges idők vártak: tél közepén, megfelelő öltözet és ennivaló nélkül költöztek be egy régi rotterdami ház egyik fűtetlen, bútorozatlan lakásába.

Nem nagy kilátás egy fekete bőrű család számára! A kilátástalanság ellenére a család átvészelte a kemény telet, Isten a szomszédokon keresztül gondoskodott bútorokról, élelemről, mindenről, ami a túléléshez kellett. Talán ez az élethelyzet indította a kis Joanyt az istenkeresésre. Pályafutását később soul énekesként kezdte, melyet betegség miatt egy időre szüneteltetnie kellett.

 Az énekesnő csodálatos hangja valóban borzongtató volt:

Image
.

Image
.

Az orvosok epilepsziát diagnosztizáltak. Újabb próbák, újabb kemény időszak következett. Ereje végére érve élő hitre jutott, s nem sokkal később, hosszas imádkozás eredményeként az epilepsziából is teljesen meggyógyította az Úr! A színpadra már gospel énekesnőként tért vissza, nincs olyan fellépése, ahol ne osztaná meg Krisztusba vetett hitét és bizalmát!

Image
.

A More Gospel Choir jazz, blues, soul és R&B stílusban szólaltatja meg a tradicionális fekete gospeleket. A rengeteg holland fesztiválon kívül megfordultak már többek között az Egyesült Államokban is, ahol együtt dolgoztak a világhírű Harlem Gospel Choir-ral. Joany számtalan szemináriumot tartott már zeneiskolák, akadémiák diákjainak.

 Az együttes háttér-énekesei:

Image
Fotó: Temesvári Márta

Emellett rendszeresen foglalkozik hátrányos helyzetben élő, bevándorló vagy börtönből szabadult fiatalokkal. Hisz abban, hogy a zene és a dalszövegek segítségével egy kis fényt csempészhet az életükbe. Zenéje, magával ragadó egyénisége, Istenért égő szíve egyetlen dologról tesz tanúságot: tehetségét, sikerét Istentől kapta, ezért kész letenni a képzeletbeli koronát az Ő lábainál.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >