Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Dumaszínházzal indul a júniusi programsorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 02.

Lórán Barnabás és Mogács Dániel vendégeskedik június 5-én (pénteken), 19 órakor az Öreghegyi Közösségi Ház Dumaszínházában. A Ház következő programja június 10-én, 17:30-kor lesz, amikor az intézmény Izgő-Mozgó csoportjának évzáró bemutató előadását tartják az Alcoa-Köfém Klubházában.

 

További programok:

2009. június 12-én (pénteken) 20 órakor Fehérvár Dance táncest közreműködik a Happening Band zenekar

2009. június 13-án 14 órától Muzsikáló Udvar – Tóth Pistára emlékezünk Június 13-án ismét muzsikál az Öreghegyi udvar. Várunk mindenkit, aki ismerte, szerette Tóth Pistát, hiszen az ő emlékére gyűlnek össze az udvaron a muzsikáló barátok.

Egy családi napot kerekítünk, ahol szól a jazz, a népzene, igazi örömzenélést tervezünk gyermekprogramokkal, gyermek- és felnőtt táncházzal, kézműveskedéssel, beszélgetéssel. Ezen a napon fogjuk közkincsé tenni az intézmény felhívására érkezett alkotásokat, melyek bevétele a Tóth István-emlékérem és -díj támogatását szolgálja. Várunk minden támogatót, aki a képek, szobrok megvásárlásával hozzá kíván járulni a díj megteremtéséhez. Az estet az Öreghegyi Közösségi Házban elhelyezésre kerülő emléktábla avatása zárja.

A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk! Fellépők: a Leonardo Jam régi és új felállása; a Tilinkó együttes; a Barátok zenekar; a Vujicsics együttes Programok: Gyermek és felnőtt táncházak; a felhívásra érkezett alkotások vására; Gyermekprogramok; Emléktábla avatás

2009. június 15-19. 8-16 óráig Néprajzos gyermektábor Minden foglalkozás bevezető beszélgetéssel, minél több szemléltetőeszköz bevonásával, egy-egy dal, tánclépés megtanulásával, történet, mese elmondásával, zenehallgatással kezdődik, érzelmekre hatóan, a gyerekek kultúrájával folyamatosan összevetve történik.

A kézműves foglalkozásokon nem törekszünk a hagyományos tárgyak készítésére, a szellemi alkotómunkába is beleszőhetik a mai élet jelenségeit. Gondolataink szárnyán végigjárjuk Magyarország tájegységeit és napról napra megismerkedünk a hagyományos népi kultúrával: megismerjük szűkebb hazánk, Fejér megye tájait, látogatást teszünk a Palotavárosi Skanzenbe, dunántúli és alföldi tájegységeket fedezünk fel. Megtudjuk, kik is azok a palócok, milyen a kalotaszegi viselet, eltöltünk egy „Estét a székelyeknél”, megnézzük, hol is élnek a csángók?

2009. június 22-26. 8-16 óráig Korszak-alkotó gyermektábor – az őskortól napjainkig Felfedezzük a korstílusokat, az őskortól napjainkig. Kreatív időutazás korszakról korszakra. Az őskorban barlangrajzokat ismerünk meg és utánozunk, istenanya szobrocskákat figyelünk meg, és híres őskori lelőhelyekre utazunk képzeletben.

Az ókorba átlépve, megismerjük és összehasonlítjuk a római és görög kultúrát: öltözködést, étkezést, a mindennapok művészetét. Kirándulást teszünk Tác-Gorsiumba, ahol felfedezzük a római provinciális művészetet. Harmadnap a középkorba látogatunk el: lovagok és várkisasszonyok leszünk - tanulunk lovagi illemet és modort, középkori öltözetet készítünk magunknak és papírkarddal, sisakkal vértezzük fel magunkat.

KISFALUDI KÖZÖSSÉGI HÁZ

2009. június 3-án (szerdán) 19 órakor Az emberért a rák ellen – beszélgetéssel egybekötött előadás vendégünk dr. Mihályi Gyula szülész-nőgyógyász, klinikai onkológus

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >