Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Reszkessetek szabályszegők!
Reszkessetek szabályszegők! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 02.

ImageA szabályszegéseket rögzíti és a rendőrségi nyilvántartásba közvetíti az „elkövetők” adatát az a műszer, amelyet dr. Bezzegi Pál, a 13-as önkormányzati választókerület képviselője szeretne felszereltetni a Kadocsai és a Berényi úthoz. E szerkezetet Veszprémben már üzembe helyezték – nagy sikerrel, s megoldást jelenthetne Székesfehérváron is az említett útszakaszon, ahol a tehergépkocsik sofőrjei nem tartják be az előírásokat.

 

- többek között erről is szó esett dr. Bezzegi Pál sajtótájékoztatóján, amelyen az önkormányzati képviselő az elmúlt évet összegezte, s rávilágított a 2009-es év terveire is.

Ennek során dr. Bezzegi Pál először is kifejtette, mennyire örül annak, hogy sikerült megnyernie az időközi választást, s egy olyan közegbe kerülhetett, amely egy egymást segítő, készséges társaságot takar. A Polgári Frakció minden tagja támogatta őt munkájában, s tanácsokkal szolgáltak a kezdetekkor – és most is.

A képviselő a 2008-as évben egy meghatározott programból indult, amit még előde állított össze annak idején, s igyekezett a munka- és programpontokat száz százalékosan megoldani. Ez szinte tökéletesen sikerült is: a tervek 95 %-át megvalósította. Ezek közül két nagy programot kell mindenképpen kiemelnünk: a Géza úti buszöböl elkészítését és átadását, valamint az Álmos vezér úti árok burkolása, amely a vízelvezetést biztosítja. E két beruházás 11 millió forintba került, amelyet a 20 millió forintos keretéből finanszírozott.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

A 2009-es év programjának összeállítását sajnos befolyásolta a globális gazdasági válság, amely elérte a Székesfehérvári Önkormányzatot is: az eddig rendelkezésre álló keret harmadrészét költhetik csak el egyéni munkákra a képviselők, azaz 7 millió forintot. Ezért dr. Bezzegi Pál olyan pályázatok megírásával foglalkozik mostanában, amelyeken nagyobb pénzösszegeket nyerhet területének, s megvalósulhatnak elképzelései.

Így például szeretné felújítani a Pozsonyi út azon szakaszát, amely a 13-as körzethez tartozik. Ez a Berényi út és a Németh László út közötti részt jelenti, s a járdákat és a szegélyrészeket is tartalmazza. Ennek bekerülési költsége mintegy 70 millió forint lenne – így egyértelmű, hogy csak pályázati úton valósítható meg legkorábban 2011-re.

Egy rövidebb határidővel szeretné megoldani a Kadocsa úti problémát: itt a közlekedési káosszal szembesülhetünk nap mint nap. A 2,5 tonnás önsúlynál nem nagyobb tehergépkocsik behajtásával van a gond, amelyek behajtását és sebességét közlekedési tábla szabályozza.

Ezt viszont sokan nem veszik figyelembe. Veszprémben viszont üzembe helyeztek már egy rendszert, ami egy adott útszakaszon rögzíti és a rendőrségi nyilvántartásba közvetíti azoknak az adatát, akik szabálytalankodnak. A műszer néhány tízmillió forintba kerül, s ebből szeretne dr. Bezzegi Pál egyet-egyet elhelyeztetni a Kadocsa úthoz és a Berényi úthoz.

„Ha a kirótt büntetésekből befolyt díjakat nézzük, akkor a lakók nyugalma és biztonsága mellett még egy plusz előnyét is megemlíthetjük a műszernek, ez pedig az, hogy egy igencsak termelő beruházásnak számít.” – jegyezte meg viccesen a képviselő.

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=444&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=304&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=299&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >