Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Családi program a Salétrom utcai pikniken
Családi program a Salétrom utcai pikniken Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós - SZKKK   
2022. szeptember 09.
Retro dalok és musicalslágerek a felnőtteknek, népi játékok, kézműves foglalkozások a gyerekeknek – a Salétrom utcai piknik az egész családnak kikapcsolódást kínál az első igazi iskolai hét után, szeptember 10-én, szombaton délután háromtól hat óráig.

 

A Németh László Általános Iskola előtti térre invitálja a városrész lakóit szeptember második szombatján a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A családi pikniken a kézműves foglalkozások mellett sokféle népi játék várja a gyerekeket, amelyeknek már az elnevezése is mókás. Többek között megtudhatják, milyen a sajtlabirintus, kipróbálhatják a hordólovaglást, célozhatnak óriáscsúzlival, kakaskodhatnak vagy akár ördögöt is űzhetnek, de lesznek játékok, amelyekben az egyensúlyérzéküket is fejleszthetik. A Víz-Mű-helyben interaktív játékokkal találkozhatnak, segítségükkel megtudhatják például, hogyan működik a vízlépcső, vagy azt, hogyan alakul ki az örvény.

Négy órakor a színpadon a Hímzett igricek vásári komédiáját láthatja a közönség. A vásári mesemondó duó olyan interaktív történeteket talált ki, amelyekben a gyerekek együtt zenélhetnek velük, sőt, a mese alakulásába is beleszólhatnak. A mesélők 15. századi ruhába bújnak, hogy középkori hangulatot teremtsenek, amelyet a mandolin és a csörgő hangja erősít. A díszlet egy régi bőrönd, ebből kerülnek elő a történetek gondosan hímzett szereplői.

Öt órakor Kádár Szabolcs János operett- és musicalszínész műsora következik. Az összeállításban olyan előadók dalai hangoznak el, mint Robbie Williams, Gianni Morandi, Aradszki László, az Abba, a Neoton, a Bonbon és a Hungária együttes slágerei, valamint részletek a Rómeó és Júlia és a Hair című musicalekből.

Részletes program:
 

16.00        Hímzett Igricek – vásári mesék
17.00        Kádár Szabolcs János színművész műsora: musical- és retroslágerek

Egész délután:
kézműves foglalkozás, népi játékok – sajtlabirintus, hordólovaglás, csirkepofozó, óriáscsúzli, kakaskodó, ördögűző, golyós egyensúlyozó, malactekergető, karikadobó, patkós erőpróba, vakkirakó, horgászat –, Víz-Mű-Hely

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >