Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow CASTRUM - A nagy légiós sportágválasztó és családi nap Gorsiumban
CASTRUM - A nagy légiós sportágválasztó és családi nap Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. szeptember 09.
Nagyszabású sportos családi- és hagyományőrző napnak ad otthont a Gorisum Régészeti Park. Szeptember 10-én, szombaton 10 órától ökölvívó mérkőzések, birkózó, tradicionális japán harcművészeti és önvédelmi, valamint hagyományőrző csoportok bemutatója követi egymást.

 

Első alkalommal rendezi meg a Honvéd Szondi SE, az iGenerációért és a Fiatal Civil Kurázsi Egyesület a Gorsium Régészeti Parkkal együttműködésben nagyszabású sportos családi- és hagyományőrző napját. Az esemény fővédnöke Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes.

A CASTRUM, a nagy légiós sportágválasztó és családi nap Gorsiumban – FÖVENY Ifjúsági Hadtörténeti Találkozó szervezőinek kiemelt célja, hogy a sportos életre való ösztönzés mellett megmutassák a Gorsium Régészeti Park és környéke római kort követő történelmét is a korok hagyományőrző csoportjainak segítségével.  A honvédelem témakörében pedig fontosnak érzik a szervezők, hogy kicsiknek és nagyoknak is bemutatkozzon a mai kor katonája is, így egy igazán izgalmas nap elébe néznek azok, akik kilátogatnak.

A Hadrianus Színpadon 16 óráig többek között ökölvívás, birkózás, tradicionális japán harcművészeti, vívó és judo bemutatók lesznek.  A park területén katonai technikai, harci jármű és katonai ruházati bemutató is lesz. A sportok közül kipróbálható az íjászat, a légfegyver lövészet, a petanque, míg a legkisebbeket ügyességi és sportjátékokkal várják. A MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekara 15 órakor ad koncertet, majd a napot záró, meglepetés előadás 16.15 órakor kezdődik.

Az esemény ideje alatt a „civil soron" megjelennek olyan nonprofit szervezetek, amelyek valamely jó cél érdekében dolgoznak, lesz főzőverseny, ahol amatőr csapatok vadhúsból főzött pörköltekkel indulhatnak majd a "Castrum legjobb szakácsai" címért. Akik pedig megmérettetnék magukat, nevezhetnek a duatlon versenyre. A 2-3 fős csapatoknak 2 km futást, 6 km kerékpárt, majd 1 km futást kell teljesíteni. Akik a sportos napra sportosan érkeznének, azoknak van lehetőség a frissen átadott kerékpárúton Tóth Gábor vezetésével közösen letekerni a távot. A csapat 9 órakor indul a Maroshegyi körforgalomból.

A szombati rendezvényekre a belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit a szervezők Tácon, a Gorsium Régészeti Parkban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >