Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Új hangversenysorozatot indít a Szimfonikus Zenekar
Új hangversenysorozatot indít a Szimfonikus Zenekar Nyomtatás E-mail
Írta: ARSO   
2022. szeptember 12.
Új kezdeményezéssel szólítja meg a zenebarátokat az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A Kérdezd a Karmestert! című koncertsorozat első hangversenye 2022. szeptember 12-én, hétfőn 19 órakor kezdődik a muzsikusok Szabadságharcos úti székházában. Az eseményen Haydn muzsikáját hallhatja a közönség. Jegyek a Vörösmarty Színházban és online is válthatóak.

 

A Kérdezd a Karmestert! sorozat koncertjei különleges alkalmat kínálnak az érdeklődőknek, hogy egy-egy ismert klasszikus zenemű kapcsán betekintsenek a zenekar működésébe, s mindenekelőtt közelebbről is megismerjék a karmesteri munka izgalmas műhelytitkait. A sorozat első estjén Haydn népszerű Napszak-szimfóniáinak első darabja, a 6. D-dúr „A reggel” szimfónia áll a középpontban. A zeneművet Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője mutatja be a művet, s válaszol a hallgatóság kérdéseire.

Az izgalmasan formabontó hangversenyre jegyek kaphatóak online a www.arso.jegy.hu honlapon, illetve a zenekar jegyirodájában, a Vörösmarty Színházban, amely hétfőtől péntekig 10.00–18.00 óráig tart nyitva.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >