Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hagyományteremő megemlékezés - I. Nagy Gábor Emléktorna
Hagyományteremő megemlékezés - I. Nagy Gábor Emléktorna Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. szeptember 16.
Az Arconic – Alba Fehérvár, a Szolnoki Olajbányász KK, a KK Igokea és a Swans Gmunden részvételével csütörtökön elkezdődött az I. Nagy Gábor Emléktorna. A hagyományteremtő céllal életre hívott emléktorna a tavaly júliusban elhunyt Nagy Gábornak, az Alba Regia SC korábbi elnökének állít emléket.

 

A 2021 júliusában, 73 éves korában elhunyt Nagy Gábornak állít emléket az Arconic – Alba Fehérvár által megrendezett I. Nagy Gábor Emléktorna. Nagy Gábor évtizedeken keresztül vezette elnökként az Alba Regia SC-t, ahol korábban játékosként és edzőként is sokat tett a sportágért. Elnöksége alatt a csapat a magyar kosárlabda meghatározó egyesületévé nőtte ki magát, számos bajnoki címmel és kupasikerrel.

Csütörtökön délután a Szolnoki Olajbányász KK és az osztrák Swans Gmunden mérkőzése után, az Arconic – Alba Fehérvár és a KK Igokea esti meccse előtt került sor a torna hivatalos megnyitójára.

Tavaly júliusban egy fantasztikus sportvezetőt, egy igazi közösségi embert vesztettünk el – kezdte köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető megemlékezésében elmondta, hogy Nagy Gábor szerette a klubját, a városát, valamint a kosárlabdát. „Szép dolog, hogy hagyományt indítva tisztelegnek az emléke előtt.” – zárta beszédét a polgármester, majd külön köszöntötte Nagy Gábor családját.

Simon Balázs, az Arconic – Alba Fehérvár ügyvezetője az egyperces néma megemlékezés előtt köszöntötte a Nagy Gábor hozzátartozóit, Nagy Krisztina, Nagy Boglárka és Nagy Aranka jelképes ajándékot vehettek át.

A mérkőzésen mindkét csapat a nyílt sisakos küzdelmet választotta: pörgős, gyors letámadásokkal tarkított első negyedet láthattak a szép számmal megjelent szurkolók. A hazai csapat 23-20-as első negyedes győzelme után, a vendégek egy dudaszónál elengedett hárompontossal, 30-39-re módosították az állást a félidő előtt. A kiegyenlített, 55-55-ös eredménnyel zárult harmadik negyed után szoros végjáték következett. 67-73-as állásnál Quenton De Cosey pontjaival előbb a felzárkózás, majd Somogyi Ádám zsákolásával az egyenlítés is meglett a fehérváriaknak. Az utolsó percben újra vezetést szerzett a KK Igokea, ezt pedig már nem engedte ki a kezei közül: Arconic – Alba Fehérvár – KK Igokea 74-75


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >