Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jegyzői közlemény a kutyák veszettség elleni oltásáról Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. június 04.

ImageTájékoztatom Székesfehérvár közigazgatási területén lakó ebtartó polgárokat, hogy az ebek veszettség elleni oltásának szervezése jogszabályváltozás következtében 2009. évtől nem a település jegyzőjének feladata, ezért szervezett oltásra a hivatal részéről nem kerül sor. A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII.20.) FVM rendelet szerint az állattartó köteles az ebét az állat állategészségügyi felügyeletét ellátó magánállatorvossal beoltatni.

 

Eddig minden három hónaposnál idősebb kutyát a gazda köteles volt bejelenteni az illetékes önkormányzatnak. A veszettség elleni védekezésről szóló új minisztériumi rendelet szerint idén az eb tartója által szabadon választott magán-állatorvosnak köteles bejelenteni a gazda a kutyáját. A rendeletváltozás a szervezett kötelező veszettség elleni oltást is érinti.

A szabály úgy szól, hogy abban a városrészben, ahol van állatorvosi rendelő, a gazdáknak ott kell beadatnia az oltást, melynek árára a Magyar Állatorvosi Kamara tesz javaslatot. Az eb regisztrációját is az állatorvos végzi, így az önkormányzatnál nem kell bejelenteni a kutyákat.

 A rendelet szerint viszont az oltási könyvet köteles közterületi sétáltatás közben magánál tartani a gazda.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >