Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Érzékenyítés a zene nyelvén Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. szeptember 22.
Érzékenyítő, zenés irodalomórán vehettek részt tegnap a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 10. és 12. osztályos tanulói. A Kodolányi János Egyetem Kulturális Tudományok Tanszékének adjunktusa, Mits Péter és egykori tanítványa, a látássérült Györök Márk megzenésített verseket, virágénekeket, népdalfeldolgozásokat énekeltek gitárkísérettel.

 


„Szeretnénk megmutatni, hogy egy látó és egy nemlátó hogyan tud együttműködni egy alkotói folyamatban.” – kezdte a bemutatkozást Mits Péter, a Kodolányi János Egyetem Kulturális Tudományok Tanszékének adjunktusa, aki egykori tanítványával, a látássérült Györök Márkkal az elmúlt időszakban készült legújabb, megzenésített versekből álló összeállítással állt a diákokból álló hallgatóság elé.  A jól ismert, fehérvári zenész, pedagógus arról is mesélt, hogy az abszolút hallással rendelkező Márkkal nagy élmény együtt zenélni, amellett, hogy jó érzékkel ír dallamot a versekhez, remekül énekel és vokálozik. Mint mondta, a közös munkának köszönhetően összeállt most már jóval több mint egy műsorra való igényes és jó muzsika.

„Mi, itt a Kodályban régóta tudjuk, hogy a zene csodákra képes, és mint egy varázspálca, úgy működik. Mits Péter és Györök Márk lemezbemutatója egy újabb megerősítése annak, hogy a zene összeköt bennünket.” – mondta az iskola igazgatója, dr. Ferschné Várnai Tímea. A Kodály gimnázium 10. és 12. osztályosai többek között Ady Endre, Nagy László, Weöres Sándor, Csokonai Vitéz Mihály megzenésített verseit hallhatták.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >