Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elindult a tűzifaprogram a magyar családok számára
Elindult a tűzifaprogram a magyar családok számára Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. szeptember 23.
Elindult a tűzifaprogram, segítve a magyar családok téli energiaszükségletét. Háztartásonként legfeljebb 10 köbméter, hengeres tűzifát lehet igényelni az állami erdőgazdaságoknál, egységes, maximált, a forgalmi adót is tartalmazó áron. A megrendelt fűtőanyagot folyamatosan, az adott erdőgazdaság által a vásárláskor jelzett ütemezésben lehet átvenni.

 

A program célja, hogy a tűzifával még nem rendelkező magyar családok számára az idei téli energiaszükségletet biztosítsa és kiszolgálja a lakossági igényeket. A kormány az energia veszélyhelyzet megoldására indította el az akciót, melynek keretében az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységesen maximált áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben. A tűzifaprogramban keménylombos, lágylombos és fenyő tűzifa alapanyag vásárolható, az erdőgazdaságoknál az adott területre jellemző fajösszetétel szerint, az alábbi bruttó költségen: keménylombos – 30.000 Ft, lágylombos – 19.000 Ft; fenyő – 19.000 Ft. 

Az állami erdőgazdaságok – így a VADEX Mezőföldi Zrt. is – a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki. A program a kijelölt értékesítési helyeken – így Székesfehérvárin is – az igény bejelentésével és a megrendelt tűzifa árának befizetésével veszi kezdetét. A termelések megkezdődtek, a megrendelt tűzifa folyamatosan, az adott erdőgazdaság által a vásárláskor jelzett ütemezésben vehető át. 

További részletes információk olvashatóak a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. alábbi weboldalain:
https://vadex.hu/hu/esemenyek/hirfolyam-2022/538-tuzifaprogram 
https://vadex.hu/hu/termekek/fatermekek/tuzifa

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >