Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Két év után visszatért a Fehérvári Lecsófőző Vigasság
Két év után visszatért a Fehérvári Lecsófőző Vigasság Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. szeptember 26.
Jó hangulatban, több száz csapat részvételével tért vissza két év kihagyás után a Fehérvári Lecsófőző Vigasság. A rendezvényre közel 500 főzőhelyet váltottak meg a csapatok. Baráti társaságok, munkatársak, civil szervezetek próbálták felülmúlni egymás főztjét.

 

Az Irányi Dániel utcából a Móri útra fordulva már jó hangulat, hangos zene és finom illatok fogadták a Fehérvári Lecsófőző Vigasságra látogatókat. A járványhelyzet miatt az elmúlt két évben nem sikerült megrendezni a hagyományos lecsófőzést, idén azonban zöld utat kapott a rendezvény. A résztvevők éltek is a lehetőséggel, hiszen összesen 480 főzőhelyet vásároltak meg. Egészen pontosan 265 magánszemély, 55 cég és 38 civil szervezet foglalt helyet a Zichy liget környékén.

A főzésen többek között – a teljesség igénye nélkül – részt vett az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ csapata, a Fehérvári Polgárok Egyesülete, a Hydro Extrusion Hungary Kft. és rengeteg, a fehérvári közéletben rendszeresen feltűnő egyesület, cég és baráti társaság. A résztvevők között volt Sipos Gábor és csapata is, akinek édesapja, Sipos József sportújságíró indította útjára, majd haláláig szervezte és vezette a fesztivált.

A csapatok nem csak az ízekben, a főzőhelyek kialakításában is versengtek egymással. A „Nem csak a 20 éveseké a világ” Nyugdíjas Klub népies díszletet alakított ki, de volt, aki mexikói stílusban tette egyedivé a helyszínt. A hangulatról a csapatok által játszott zenéken túl a Band of Streets rezesbanda gondoskodott. A 2011 óta létező együttes az amerikai stílusú, rezes utcazenélést mutatta be a közönségnek ismert slágereken keresztül.

Nem csak a zenészek, a zsűri is járta az utcákat: egész délelőtt tippekkel, tanácsokkal látták el a csapatokat, majd déltől tálalás, ízvilág és állag alapján a pontoztak. A legjobb lecsók között sorsolás döntött majd a Lecsókirály címről, de a Legdekoratívabb Főzőhelyért járó díj is gazdára talált a délután folyamán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >