Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Aszfaltrajzverseny gyermekeknek
Aszfaltrajzverseny gyermekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 06.

ImageGyermekrajzokkal színesedett a Vajda János Könyvesbolt és a Játékország előtti tér a Fő utcán. E boltok ugyanis aszfaltrajzversenyt rendeztek ma délután. Bár a felhívást általános iskolásokhoz idézték, három óvodás is benevezett, akik – a többi résztvevővel egyetemben – könyveket és játékokat kaptak jutalmul. Sőt, a legügyesebbek Balajthy Ferenc felajánlásaként a „Papírcsákó” című kötetet is hazavihették emlékbe.

A verseny során a diákoknak Mátyás király meséit kellett feldolgozniuk, miközben a háttérben a Hanggyűjtő zenekar gyermekműsorral kedveskedett a közönségnek.

A rajzok elkészítésére egy óra állt rendelkezésre, amely bőven elégnek bizonyult – hiszen az ifjú kezek igencsak gyorsan (és szépen!) dolgoztak.

A szakmai zsűrit Büki Zsuzsanna képzőművész, Strasszerné Gömöri Dorottya rajztanár és Szentes Ottokár képzőművész alkotta, akik nehezen tudtak végeredményt hirdetni, mivel minden krétarajz rendkívül bájos volt.

A programon résztvevő gyermekek nevét hosszadalmas lenne felsorolni, de a legfiatalabbakat, az óvodásokat feltétlenül meg kell említenünk, hiszen korukat meghazudtolva nagyon szép képeket készítettek: Schmidt Gergely a Hosszúsétatéri Óvodából, valamint Hrabovszky Zalán és Strasszer Maya a Maroshegyi Óvodából.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >