Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Edzői Életműdíjjal jutalmazták id. Ocskay Gábort!
Edzői Életműdíjjal jutalmazták id. Ocskay Gábort! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2022. szeptember 26.
A Testnevelési Egyetemen rendezte meg a Magyar Edzők Napján díjátadó konferenciáját a Magyar Edzők Társasága (MET). A nívós szakmai eseményen Edzői Életműdíjat kapott a “Fehérvári hokipápa”, a helyi jégkorong sikereinek megalapozója, id. Ocskay Gábor, aki nélkül a Volán (ma Hydro Fehérvár AV19) nem jutott volna el a nyitott pályától a Bajnokok Ligájáig, a válogatott pedig nem zárkózott volna fel a világbajnoki C-csoporttól a nemzetközi élmezőny sarkába.

 

Ocskay Gábor volt edzője, technikai- és szakosztály vezetője, igazgatója is a Volánnak, ő volt az, aki a fehérvári klubot a magyar csapatok közül elsőként jegyzett európai bajnokságba tudta segíteni, amikor 2007-ben csatlakozhatott az osztrák liga (EBEL, ma ICEHL) mezőnyéhez.

Azóta a Volán példáját követve több alkalommal is megjárta a legfelsőbb osztályt az AV19-re épülő magyar válogatott a világbajnokságokon, s más honi klubcsapatok is beleszagolhattak nívósabb bajnokságokba (a szlovák Extraligában volt 1-1 szezonja a DVTK-nak és a MAC-nak), amelynek okán tovább erősödött a magyar jégkorongsport, olyannyira, hogy immár évek óta honi bázissal működik regionális liga, az Erste Liga.

Gratulálunk “Csicsónak”, id. Ocskay Gábornak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >