Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gróf Károlyi György és Angelica lesznek a Közéleti Szalon vendégei
Gróf Károlyi György és Angelica lesznek a Közéleti Szalon vendégei Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. szeptember 27.
Folytatódik a Közéleti és Kulturális Szalon a Krisztus Király Plébánián. Szeptember 27-én, kedden 18 órakor Gróf Károlyi György és felesége, Angelica lesznek a programsorozat vendégei.

 

A Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület szervezésében zajlik a program szeptember 27-én, kedden 18.00 órától a Krisztus Király Plébánia Közösségi Házában, a Zsolt utca 28. szám alatti. A vendégekkel Bakonyi István beszélget, a belépés díjtalan.

Gróf Károlyi György diplomata, a fehérvárcsurgói Károlyi József Alapítvány alapítója és munkatársa, Magyarország franciaországi nagykövete. 1946 novemberében született Budapesten szülei egyetlen gyermekeként, kisgyermek korában került nyugatra a családjával. Franciaországban élte élete első felét. 1971-ben feleségül vette Angélica Edzardot. Házasságukból négy gyermek született, Géraldine (1975), Sándor (1977), Elisabeth (1979) és Nicolas (1986-2005). A rendszerváltozás után tért vissza szülőhazájába, és nekifogott az egykor a családja tulajdonában levő fehérvárcsurgói Károlyi kastély megmentésébe és Európai Kulturális Találkozó Központtá alakításába. Az épület nagyszabású rekonstrukciója 2011-ben befejeződött. Gróf Károlyi Györgyöt 2015-ben nevezték ki nagykövetté. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >