Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Országos Könyvtári Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. szeptember 28.
Esély, Egyenlőség, Könyvtár mottóval rendezik meg október 3-a és 9-e között az Országos Könyvtári Napokat. A kezdeményezéshez izgalmas programsorozattal, többek között kiállításmegnyitókkal, könyvbemutatókkal, előadásokkal, vetítésekkel és gyerekeknek szóló foglalkozásokkal csatlakozik a Vörösmarty Mihály Könyvtár Székesfehérváron.

 

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat. A programokban kiemelt szerepet kap, hogy a megyei könyvtárak a 70. születésnapjukat ünneplik országszerte, ugyanis 1952-ben egy minisztertanácsi határozat rendelkezett az intézmények létrehozásáról. A Vörösmarty Mihály Könyvtárban október 3-án, hétfőn az intézmény egykori és jelenlegi munkatársainak találkozójával, illetve a 70 év, 70 kép című kiállítás megnyitójával ünneplik a jubileumot. A székesfehérvári intézmény központi helyén és a fiókkönyvtárakban izgalmas könyvbemutatókkal, tárlatokkal, egészségügyi, történelmi és gyermekelőadásokkal, kreatív foglalkozásokkal várják az érdeklődőket egy héten át. Ismét lesz raktártúra, ahol megismerhetjük és bejárhatjuk a könyvtár azon részét is, ami egyébként zárva van a látogatók előtt.

Az elmúlt évben az Országos Könyvtári Napok keretében 1514 település 1793 intézményében 5067 eseményre került sor, amelyen csaknem 220 ezer érdeklődő vett részt. Az országos projekt idei témakörei: Esély az információhoz – 70 évesek a megyei könyvtárak; Esély az emberi méltósághoz; A múlt ismerete a jövő esélye; A gyerekek és fiatalok esélyei, jogai; Esély az egészséges élethez; A családok esélyei; Az állatok esélyei.A Vörösmarty Mihály Könyvtár programjai az alábbi linkeken megtalálhatóak:

https://secure.vmk.hu/okn2022/
https://www.vmk.hu/orszagos-konyvtari-napok-2022-copy

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >