Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow III. Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok
III. Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. szeptember 29.
Harmadik alkalommal rendezik meg a Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napokat. Az eseménysorozat pénteken A létezés eufóriája című dokumentumfilm vetítésével kezdődik, majd egész hétvégén különböző kulturális programokkal várja a látogatókat.

 

A Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok a megmaradás és a kultúra örömünnepe. A székesfehérvári zsidó közösség idén is István király intelmének megfelelően, büszkén és alázattal szeretne megemlékezni a magyar zsidó örökségre: minden ember azonos állapotban születik, és semmi sem emel fel, csakis az alázat – áll a programsorozat ismertetőjében. A Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok szeptember 30. és október 2. között, a Hiemer-ház Báltermében zajlanak.

A programok pénteken nyilvános istentisztelettel kezdődnek Darvas István főrabbi és Fekete Dániel kántorhallgató vezetésével 17.45 órakor. 19.00 órától aztán A létezés eufóriája című, 2019-es dokumentumfilm ingyenes vetítése következik. Az Auschwitz-Birkenauból 20 évesen megmenekülő Fahidi Éva 90 évesen játszotta el élete első színpadi szerepét, melyben elmesélte életének kulcspillanatait. Vele egyébként találkozhatnak is az eseményen a látogatók. A filmvetítésen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amit a https://fezsih.hu/iii-szekesfehervari-zsido-kulturalis-napok/ oldalon tehetnek meg. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Október elsején, szombaton 19.00 órától a Dumaszínház stand-up előadója, Janklovics Péter érkezik a Hiemer-házba. Az önálló est során Janklovics komikusan mutatja be életének fontosabb állomásait. A belépő ára: 3500 forint.

Vasárnap este, 19.00 órától exkluzív koncerttel zárulnak a Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok. Korcsolán Orsolya hegedűművész lép fel, aki a budapesti Zeneakadémia elvégzése után New York-ban, a világhírű Juilliard Shool szerezte meg mesterdiplomáját. A koncertre 4500 forintos áron válthatnak belépőt.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >