Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Együtt ünnepel a város zenei közössége
Együtt ünnepel a város zenei közössége Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. szeptember 30.
Két év kényszerszünet után idén ismét együtt, a hagyományoknak megfelelően az Alba Regia Sportcsarnokban ünnepelhet Fehérvár közössége a zene világnapján. Október 1-jén, szombaton 19 órakor kezdődik a koncert, ahol a város ének- és zenekarai adnak műsort, és ünnepélyes keretek között adják át a Székesfehérvár Önkormányzata által alapított Fricsay Richárd-díjat.

 

Székesfehérváron több mint két évtizedes hagyomány, hogy október 1-jén a város zenei életének legkiválóbb képviselői: kórusok, zenekarok, hangszeres művészek, népzenészek együtt énekelnek, muzsikálnak. Idén – két év után – ismét együtt, az Alba Regia Sportcsarnokban ünnepelhet a város közössége a zene világnapján. A szombaton 19 órakor kezdődő nagyszabású koncerten a város felnőtt és gyermekkórusai (Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Bárdos Lajos Gyermekkara, Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI Legkisebbek Kórusa, Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI Kicsinyek Kórusa, Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI Leánykara, Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI Vegyeskara; Ciszterci Gyermekkar, Ciszterci Vegyeskar; Zentai Úti Általános Iskola Gyermekkara; Kossuth Lajos Általános Iskola  Gyermekkara, Kossuth Lajos Általános Iskola  Kicsinyek Kórusa; Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium Vegyeskara; Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Vegyeskara;  Vasvári Pál Gimnázium Vegyeskara; Alba Regia Vegyeskar; Ars Musica Kórus; Fejér megyei Szent György Kórház Kórusa; Primavera Kórus; Vox Mirabilis Kamarakórus) énekelnek.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar mellett hallható lesz a Székesfehérvár Ifjúsági Fúvószenekar, a Horvát Zenei Szövetség Kamarazenekara és a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium népizenekara. Az esten fellép Verő Johanna, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, az Alba Regia Táncegyüttes és a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 3-4. osztályos tanulói is. Az est keretében adják át a Székesfehérvár Önkormányzata által alapított Fricsay Richárd Zenei Díjat.

A zene világnapi hangversenyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A műsorra jegyeket (1000 Ft) az Alba Regia Szimfonikus Zenekar jegypénztárában (H-P 10-18 óra), online a www.arso.jegy.hu oldalon, illetve a helyszínen az előadás napján 18 órától válthatnak az érdeklődők.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >