Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Erasmus+ projekt: horvát, német és ciszteres diákok tettek látogatást a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. szeptember 30.
A Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai a napokban német és horvát társaikat fogadják Székesfehérváron egy közös, Erasmus+ projekt keretében. Az Európai Kulturális Fővárosok témáján dolgozó diákcsoportot Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a Városházán.

 


A Székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium, a rijekai Salezijanska Gimnazija, valamint a németországi Liebfrauenschule Cloppenburg diákjai közös projektben dolgozzák fel az Európai Kulturális Fővárosok témáját. A projekt még 2020-ban kezdődött, a kapcsolattartás a pandémia okozta nehézségek miatt azonban sokáig csak online formában volt lehetséges. Az idei évben Galambos Miklós tanár úr vezetésével a három intézmény diákjai személyesen is nekiláthattak a közös munkához. Áprilisban Rijekában összesen harminc diák folytatta a közös Erasmus+ munkát. Ez a harminc diák tett most látogatást a Városházán, miután szeptember 25. és 30. között a székesfehérvári fiatalok a vendéglátók. A diákokat Mészáros Attila alpolgármester a Városháza Dísztermében fogadta.

„A város számára fontos, hogy az intézményeknek a napi munka mellett legyenek olyan lehetőségeik, melyekkel a nemzetközi kapcsolataikat bővíteni tudják.” – köszöntötte a megjelent diákokat és kísérőiket Mészáros Attila alpolgármester. Méltatta az iskola és a diákok kezdeményezőkészségét, mellyel belevágtak az Erasmus+ keretein belül zajló projektbe. Hozzátette, a város iskolái nagyon aktívak mind a testvérvárosok intézményeivel, mind az új partnerekkel való kapcsolatfelvételben. „A szakmai programokon túl a nyelv és a kultúra megismerésére, vagy akár a rövid- és hosszabbtávú barátságok kialakítására is alkalmasak az ilyen programok.” – fogalmazott az alpolgármester, majd a város kultúrájáról és történelméről is rövid beszámolót tartott az érdeklődő diákoknak.

Galambos Miklós, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanára beszámolt az Erasmus+ projekt jelenlegi állásáról. Ahogy elmondta, a diákok az online térben vették fel a kapcsolatot először, majd a pandémia miatt eltolódott a személyes találkozás időpontja. Végül idén áprilisban Rijekában találkoztak először, a székesfehérvári vendégeskedés után pedig a németországi Cloppenburgban zárják a közös munkát.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >