Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 50 éves a Honismeret folyóirat
50 éves a Honismeret folyóirat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. október 06.
Különleges keretek között indítja el idén az Itt éltek előttünk… vetélkedőt és a Prezentációs versenyt a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Október 7-én, pénteken 14 órakor az 50 éves Honismeret című folyóirat jubileumi eseménye keretében kerül sor erre. A lap szerkesztősége Székesfehérváron mutatja be félévszázados történetét, valamint előadások hangzanak el a fiatalok és a honismeret kapcsolatáról.

 

A Honismeret című folyóirat idén 50 éves jubileumát ünnepli. Ennek alkalmából a lap szerkesztősége „A folyóiratot lapozgatva” címmel rendez ünnepi délutánt a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében. Ez az esemény ad helyet a középiskolás korosztálynak szóló Itt éltek előttünk… vetélkedő és a Prezentációs verseny ünnepélyes meghirdetésére.

A Honismeret folyóirat a Honismereti Szövetség lapja. A Szövetség tagszervezeteként működik a Fejér Megyei Honismereti Egyesület, mely a könyvtár e tematikájú vetélkedőinek szervezésében nyújt segítséget immáron kilencedik éve.

A kiírások ismertetését követően a jelenlévők a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak élménybeszámolóját hallgathatják meg az Ifjúsági Honismereti Akadémiáról, majd dr. Hála József szerkesztő foglalja össze a Honismeret folyóirat félévszázados történetét. Váczi Márk történészként szól a folyóiratról, majd Szőnyegi Hajnalka helyismereti könyvtáros Fejér megye a Honismeretben címmel tart előadást.

A program, amely mindenki számára nyitott, október 7-én, pénteken 14 órakor kezdődik a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >