Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Csendes koszorúzással emlékeztek az aradi vértanúkra
Csendes koszorúzással emlékeztek az aradi vértanúkra Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. október 06.
A hagyományok szerint Székesfehérváron is megemlékeztek az aradi vértanúkról október 6-án, a nemzeti gyásznapon. A Jávor Ottó téren tartottak koszorúzást Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat, az iskolák és a civil szervezetek képviselőinek részvételével.

 

A kormány 2001-ben nyilvánította nemzeti gyásznappá október 6-át, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után Aradon kivégzett 13 vértanúra, valamint az aznap Pesten kivégzett gróf Batthyány Lajosra, Magyarország első független, felelős kormányának vezetőjére emlékezik a magyarság. A nemzeti tragédia 173. évfordulója tiszteletére országszerte szerveztek tiszteletadásokat.

Székesfehérváron hagyományosan a Jávor Ottó téren rendeztek megemlékezést, ezúttal csendes koszorúzás és főhajtás formájában. Székesfehérvár Önkormányzata nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester és több önkormányzati képviselő helyezett el koszorút a Corpus Hungaricum-emlékműnél. A Fejér Megyei Önkormányzat nevében dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke koszorúzott. Ugyancsak részt vettek a megemlékezésen a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és az Academia Humana Alapítvány képviselői.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >