Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Átadták a gróf Klebelsberg Kunó Emlékérmeket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 05.

A Fejér Megye Önkormányzat tegnap délután ünnepséget rendezett a pedagógusnap alkalmából. A Díszteremben tartott programon kiosztották a gróf Klebelsberg Kunó Emlékérmeket is. E kitüntetést a közgyűlés döntése szerint Fejér megye valamennyi közoktatási intézményében dolgozó pedagógusa közül évente 2 fő kaphatja meg. Idén Balogh Márta és Palásti Vincéné Békefi Magdolna részesülhetett az elismerésben.

 

BALOGH MÁRTA a Fejér Megyei Önkormányzat József Attila Általános Iskolája és Speciális Szakiskolája tanára, egykori igazgatója

Balogh Márta pályafutását 1978. augusztusában kezdte meg az akkori Gyógypedagógiai Kisegítő Iskolában utolsó éves főiskolásként, és azóta is az jogutód iskola meghatározó személyisége. 1987- től 1989 -ig igazgatóhelyettesként, 1991-től - 2003 -ig igazgatóként tevékenykedett a tantestület teljes támogatását, és bizalmát élvezve mindvégig. Jelenleg is aktívan részt vesz az intézményvezetés munkájában, mint munkaközösség vezető.

Oktató- nevelő munkája mellett kezdetektől folyamatosan segíti elő a tanulók szabadidős tevékenységét, ünnepélyekkel, versenyekkel, fesztiválokon való részvételekkel, kirándulásokkal, táborozásokkal, színházlátogatásokkal színesítve tanulóink életét. Társadalmi munkák szervezésével és aktív részvételével sikerült iskolánkat szebbé, barátságosabbá tenni. Pályája során mindvégig osztályfőnökként is tevékenykedik, a rá bízott tanulókat nagy szeretettel és következetességgel neveli, oktatja.

Munkája során sikerélményhez és reális önbecsüléshez juttatja a tanulókat, gondoskodásával, empátiás készségével sokszor a szülői ház szeretetét pótolva, kiegészítve. Nagy gondot fordít továbbtanulásuk elősegítésére is. Segítségével és támogatásával tanulóink kiemelkedő sport eredményeket értek el megyei és országos versenyeken is. Az általa vezetett és felkészített tanulók a Komplex Tanulmányi Vetélkedőn több éven át képviselték városunkat, megyénket az országos döntőben is, ahol egymás után kétszer is első helyezést, egyszer pedig negyedik helyezést értek el.

Munkássága elismeréseként 2004. június 4.-én Főtanácsosi cím adományozásban részesült. Balogh Márta egész életpályájára példaértékű. A gyermekek, tanulók közvetlen, nevelésében, oktatásában hosszú ideje kimagasló, áldozatkész önzetlen tevékenységet lát el.

PALÁSTI VINCÉNÉ BÉKEFI MAGDOLNA a Sárszentmiklósi Általános Iskola tanára

Palásti Vincéné Békefi Magdolna a Győri Tanítóképző Főiskolán 1975-ben szerzett általános iskolai tanítói, 1979-ben pedig Pécsi Tanárképző Főiskolán történelem szakos általános iskolai tanári diplomát. Pedagógus pályáját 1971-ben, még képesítés nélküliként kezdte meg a szabadhídvégi Általános Iskolában. Képesített tanárként először Sárbogárdon dolgozott, majd 1976-tól a Sárszentmiklósi Általános Iskolában folytatta pedagógusi hivatását.

Probléma érzékeny, határozott, önmagával szemben is kritikus, igényes, következetes pedagógus. Nagy felkészültséggel, precizitással, a gyermekek családi hátterére is odafigyelve végezte korábban napközis nevelői, tanéri, majd 2001-től osztályfőnöki feladatait. 1991-től 2001-ig, a tanügyi változások, a pénzügyi szűkösség által meghatározott nehéz időszakban töltött be igazgató helyettesi beosztást. Sakk szakkörein sikerélményhez jutnak nemcsak a tehetséges, hanem a problémás gyermekek is.

Több mint húsz éve szerepelnek eredményesen, az élmezőnyben tanítványai a területi, megyei sakk egyéni és csapatversenyeken. A több évtizedes általános iskolai pedagógiai munkájáért, valamint a sakk területén kiemelkedően sikeres felkészítő tevékenységéért tartotta méltónak Fejér Megye Közgyűlése a gróf Klebelsberg Kuno Emlékérem odaítélésére.

Ezen kívül örömteli hír, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium pedagógus nap alkalmából Teleki Blanka Díjat adományozott Malomvári Klára asszonynak, a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában működő velencei Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Gyermekotthon és Diákotthon igazgatójának.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2806&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >