Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Történelmi győzelmet aratott a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. június 09.

ImageNavracsics Tibor hétfői napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a Fidesz történelmi győzelmet aratott a vasárnapi magyarországi európai parlamenti választáson: a Magyarországnak juttatott 22 mandátum 67 százalékát megszerezve 14 képviselőt juttatott ki Brüsszelbe. "Történelmi győzelmet aratott, ugyanis 1979 óta, amióta az Európai Parlamentet közvetlenül választják, párt még ilyen arányú győzelmet nem ért el. Nem ért el 57 százalékos eredményt, és nem volt ekkora lyuk mögötte, hogy a második helyezett 40 százaléknyi lemaradással kövesse csak a győztest" - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

 

Navracsics szerint ezzel szemben az MSZP "mélységi rekordot" ért el, a kormánypárt történelmi mélypontra került: soha ilyen kevés szavazója nem volt, beleértve az MSZMP összeomlása utáni 1990-es parlamenti választást is. Mint fogalmazott, a szocialisták ezért "sokat dolgoztak".

Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra: az MSZP-nek a 2006-os parlamenti választáson még 2,5 millió, míg a tegnapi európai parlamenti választáson már csupán 500 ezer támogatója volt. "Mondhatjuk azt is, hogy szétszóródott 2 millió választópolgár az őszödi úton" - jegyezte meg.

Hozzáfűzte: "úgy tűnik, hogy a baloldali érzelmű választópolgárok nem fogják megbocsátani sohasem Gyurcsány Ferencnek, hogy a 2006-os választási kampányban becsapta őket, önöknek pedig azt nem, hogy négy hónapig hallgattak az őszödi beszédről, és úgy tettek, mintha semmi sem történt volna".

Image
fotó: Pelsőczy Csaba

Navracsics cáfolva a szocialistáknak azt az érvét, amely szerint az EP-választáson általában az ellenzéki pártok győznek, arra hívta fel a figyelmet, hogy Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Olaszországban, Franciaországban és Németországban a kormánypártok a válság ellenére is nyerni tudtak.

"Csak ott valahogyan kevéssé kormányellenesek a választópolgárok, az ottani kormánypártok jobban ki tudták érdemelni a választópolgárok bizalmát, ugyanis valószínűleg nem csapták be őket a legutóbbi választási kampány alkalmával, nem hazudtak nekik nyíltan, és nem titkolták el előlük a valóságot" - szögezte le. Kijelentette: a demokráciában a hitelesség és a bizalom alapszabály, az ezt megszegő pártokat elhagyják a választók, ahogyan az Magyarországon is történt.

Megfogalmazása szerint a választópolgárok egyértelmű üzenetet küldtek az MSZP-nek és az SZDSZ-nek: nem kérnek abból a kormányzati politikából, amelyik válságba vezette az országot, és aminek következtében Magyarország ma gyenge, a gazdasági válságnak pedig kiszolgáltatott.

A magyar választópolgárok erős Magyarországot szeretnének, olyan kormányt, amely kivezeti az országot a válságból, ez pedig csakis új választások révén alakulhat meg - mondta a frakcióvezető, jelezve, hogy demokráciában mindig a választópolgároké a végső szó, ezt mondták ki a tegnapi választáson.

"Észre kell venni az idők jeleit, új választásokra kell készülni" - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >