Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szent György Napok Iszkaszentgyörgyön
Szent György Napok Iszkaszentgyörgyön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. április 28.

ImageÁprilis végén rendezte meg Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzata a 2008. évi falunapot, amely igen sok érdeklődőt vonzott az idén is. S most mondhatnánk, hogy „várakozáson felüli létszámban érkeztek vendégek”, ám ez az állítás egyáltalán nem felelne meg a valóságnak. A Szent György Napok programsorozatának összeállításakor ugyanis az volt a fő szempont, hogy a látogatók valóban tartalmasan és változatosan szórakozzanak. Így a siker előre látható volt.

A falunap Aknay János Munkácsy-díjas festőművész kiállításnak megnyitójával kezdődött, majd a Magyar Szalonkoncert Társaság ösztöndíjasának, Varró Katalinnak hegedűjátéka következett, akit Rozgonyi Katalin kísért zongorán. Az est a Vokálpatrióták zenekar előadásával ért véget.

Image
Fotó: www.iszkaszentgyorgy.hu
Másnap a Kastélyban átadták az emlékérmeket, Németh Gyula díszpolgár megnyitotta a Biblia- és virágkötészeti kiállítást, s egész napos kézműves kirakodó vásár várta a látogatókat. Mindeközben a Csepi Csepürágók gondoskodtak a vásári hangulatról, a helyi Közművelődési és Szabadidősport Egyesület pedig boulé-bajnokságot szervezett. Aztán volt még mazsorett-bemutatóval kezdődő kispályás labdarúgó bajnokság a helyi Sportegyesületnek köszönhetően, a székesfehérvári Szabad Színház előadta népszerű „Virágkoldusok” című darabját, valamint bemutatták B. Kiss László „Márton apa lett” című könyvét (amely bevételét az iszkaszentgyörgyi iskola javára ajánlotta fel az alkotó). A családok férfi tagjait valószínűleg a labdarúgó mérkőzések, a Királyi Kardforgatók, a Magyar Honvédség és a helyi Tűzoltó Egyesület bemutatója érdekelte a leginkább, amelyet az Árkádia Jazz Band koncertje követett.

A nap sztárvendége Szőke András színművész volt, aki valószínűleg nem szándékosan humorizál „úgy, ahogy”, hanem eredendően van benne valami, ami kacagásra készteti a népet. (Teljesen mindegy, hogy mit is mond…) És ha már vidámság, akkor nem szabad elfeledkezni a vasárnap fellépett Palánta Misszió bábcsoportjáról, „A versek birodalmában” című interaktív kreatív foglalkozásról (amelyet e cikk írója tartott az óvodai munkaközösséggel és az IKSZE-vel), illetve a Ringató foglalkozásról. Ez utóbbi Fiskus Olgához kötődik, aki évek óta járja Fejér megyét, hogy Kodály Zoltán elméletét alapul véve közelebb hozza egymáshoz az anyukákat és kisbabáikat. A nagy zeneszerző ugyanis úgy tartotta, hogy a gyermekek egészséges fejlődése szempontjából nagyon fontos, hogy már csecsemő korukban intenzív zenei élményben legyen részük. A muzsika kapcsán meg kell említeni a kisbéri Pro Cantana kórus vendégszereplését a református templomban (amit a Református Nőszövetség szeretetvendégsége tett teljessé az istentisztelet után), valamint a Bran együttes koncertjét.

A 2008. évi Szent György Napok végül tábortűzzel, faluvacsorával és ír táncházzal zárta idei programsorozatát, s pátosz nélkül mondhatjuk, hogy megvalósult Gáll Attila polgármester vágya. Ő ugyanis egy olyan szép, színvonalas és a településükhöz méltó rendezvényt akart szervezni, amely mindenkinek örömet okoz. És úgy lett…

http://www.iszkaszentgyorgy.hu

Image
Fotó: www.iszkaszentgyorgy.hu

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző