Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Decembertől állnak meg a Székesfehérvár - Komárom vonalon közlekedő vonatok Szárazréten
Decembertől állnak meg a Székesfehérvár - Komárom vonalon közlekedő vonatok Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 11.
Decembertől Szárazréten is megállnak a Székesfehérvár - Komárom vonalon közlekedő vonatok, így a feketehegy-szárazrétiek néhány perc alatt elérhetik a Belvárost. Dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán számolt be a fejleményekről:

 

"Decembertől újra megállnak a vonatok Szárazréten!

Vitézy Dávid közlekedéséért felelős államtitkár úrral tárgyaltunk és meg is állapodtunk abban, hogy a Fehérvár-Komárom vonalon járó vonatok decembertől Szárazrét megállóhelyen is megállnak, ezzel lehetőséget biztosítva a Feketehegy-Szárazrétieknek, hogy néhány perc alatt elérjék a vasútállomást, így a Belvárost!

Nekünk is van még teendőnk, ugyanis a szárazréti megállóhelyet rendbe kell tegyük, a buszmegállók mintájára építünk egy kisebb várót is városi forrásból.

A következő lépés, hogy a fehérvári helyi buszbérlettel is lehessen használni a vonatot Szárazrét-Fehérvár vasútállomás viszonylaton, ezzel is integrálva ezt a lehetőséget a helyi közlekedésünkbe. Erről még tárgyalnunk kell majd az ügyben illetékes szakminisztériummal.

A Fehérvár-Komárom vasútvonal ütemes menetrendjének bevezetése nagy siker volt eddig, olyannyira, hogy decembertől bővülni fog a szolgáltatás egy esti, nyolcadik járatpárral. Bízom abban, hogy a feketehegy-szárazrétiek számára tudunk most egy jó alternatívát hozni az autós, buszos közlekedésre, hiszen az Új Csóri körforgalom sajnos régóta túlterhelt."

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >