Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Magyar katonai szerepvállalás a száheli migrációs válságban – tematikus est kedden az MCC-nél
Magyar katonai szerepvállalás a száheli migrációs válságban – tematikus est kedden az MCC-nél Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 14.
Rejtő nyomában címmel ingyenes tematikus estet hirdet az MCC Székesfehérvári Központja, ahol a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatója, Marsai Viktor tart előadást.

 

 

November 15-én, kedden 17.00 órakor a száheli migrációs válságról tart előadást Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet igazgatója a Király sor 30. (Grand Inkubátorház) szám alatt. A rendezvényen a Száhelről, a Föld egyik legakutabb válságzónájáról lesz szó, ahol az elmúlt években szorosan összekapcsolódtak a strukturális kihívások - mint a túlnépesedés, a klímaváltozás és a törékeny államiság – felerősítve az etnikai ellentétekkel és a dzsihádista csoportok előretörésével. Mindezek a faktorok nagyban hozzájárulnak a térség destabilizációjához, ami miatt százezrek hagyják el lakóhelyüket - részben Európa felé indulva.

Mind a helyi, mind a nemzetközi szereplők számára kulcskérdés tehát, hogy stabilizálják a régiót, és olyan perspektívákat kínáljanak az ott élő több mint 100 millió embernek, hogy hazájukban tudják elképzelni jövőjüket. Ennek eléréséhez alapvető fontosságú a különféle szélsőséges csoportok felszámolása, amelyhez 2022-től a Magyar Honvédség is közvetlenül hozzájárul a Takuba Alkalmi Harci Kötelék keretében.

Miként lehet megbirkózni a régió kihívásaival, és hogyan segíthet ebben a Magyar Honvédség szerepvállalása? Erre a kérdésre kaphatunk választ az este során.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!
Regisztráció: https://tinyurl.com/MCCSZFVAR1115Marsai 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >