Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow 100 hegedűs koncert
100 hegedűs koncert Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 15.
Négy év kihagyás után idén ismét együtt lépnek színpadra a Hermann László Zeneiskola második legnagyobb létszámú tanszakának diákjai. A 40 éves múlttal büszkélkedő „100 hegedűs koncert” című esten a legkisebbektől a legnagyobbakig mutatkoznak be a vonós tanszak zenészpalántái. A november 16-án, szerdán 17 órakor kezdődő koncerten fellép a Tücsökzenekar, a Marcello Csellóegyüttes, a Musica Bella Vonószenekar, szólót játszik Fóris Abigél és zárásként száz vonós közös játékában csendül fel az Örömóda. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar székházába minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 


Ismét megrendezi 1983 óta nagy hagyományokkal bíró rendezvényét a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. A „100 hegedűs koncert” műsorában nemcsak a hegedű szakos tanulók szerepelnek, hanem a brácsán, csellón és nagybőgőn játszó fiatalok is. A műsort idén is úgy állították össze a szervezők, hogy kicsik és nagyok egyaránt színpadra léphessenek és közös zenélésük által valóban közösségi élménynek lehessenek a résztvevői.

A november 16-i koncerten, amelynek az Alba Regia Szimfonikus Zenekar székháza ad otthont, a Tálos Edit Alapítvány Tücsökzenekara előadásában a Tücsök és a hangya című történet átdolgozását hallhatja először a közönség, majd a legkisebb csellisták lépnek színpadra. Őket a Marcello Csellóegyüttes és Fóris Abigél csellista szólója követi, majd az iskola Musica Bella Vonószenekarának előadása lesz hallható. Az esten egy különleges meglepetésben is része lesz a hallgatóságnak. A koncert zárásaként a vonós tanszak színe-java együtt szólaltatja meg az Elment a két lány népdalt és közös játékukban csendül fel Beethoven Örömódája.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak november 16-án, szerdán 17 órától a Szabadságharcos út 59. szám alatt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >