Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Készül az új híd a Malom-csatornán, a Fürdő utcánál
Készül az új híd a Malom-csatornán, a Fürdő utcánál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 17.
2023 tavaszára elkészül a Malom-csatorna feletti új híd a Fürdő utcánál. A héten a kivitelezők beemelték helyére az átvezetést biztosító vasbeton szerkezeti elemeket. 

 

Október végén kezdődtek a korábban teherbírási problémák miatt a gépjárműforgalom elől lezárt Fürdő utcai híd átépítési munkálatai. A Malom-csatorna felett átvezető szerkezet befejezésének határideje 2023 tavasza, de ha az időjárási körülmények a munkavégzést a téli időszakban lehetővé teszik, akkor várhatóan előbb elkészül. 

A régi híd elbontását követően, kedden kora délután beépítésre kerültek az átvezetést biztosító, előregyártott, MAGURA típusú vasbeton szerkezeti elemek. Az új híd építési munkálataival párhuzamosan folynak a Malom-csatornát keresztező közművek építési, kiváltási munkái. A közművek az új híd szerkezetében fogják keresztezni a csatornát, a régi híd melletti átvezető csőhidakat, valamint a meder alatti átvezetéseket megszüntetik. 

A híd átadását követően ismét biztosított lesz a Fürdő sor és a Fürdő utca közötti közúti kapcsolat, a gépjárművek áthaladása. Ez jelentős segítséget ad a terület feltárásában, tehermentesíti a Fürdő sor leromlott állapotú és keskeny útját. 

A híd átépítési terveivel párhuzamosan az Önkormányzat elkészítette a terveket a Malom-csatorna mederfelújítására és partfal-megerősítésére, valamint a Fürdő sor útburkolatának megújítására. Ahogy a költségvetési források engedik, az elkövetkező években, ütemekre bontva tervezi a város az útburkolat-, illetve mederfelújítást.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >