Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Férfi szűrőnapot rendeznek november 26-án a CSNK-ban
Férfi szűrőnapot rendeznek november 26-án a CSNK-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. november 18.
Férfi szűrőnapot rendeznek november 26-án, szombaton Székesfehérváron, a Család- és Nővédelmi Központban. Három szakorvos végzi a vizsgálatokat, emellett többféle ingyenes alapszűrés is lesz. Bejelentkezni november 21-22-én, hétfőn és kedden telefonon lehet.

 

Az urológiai szűrés mellett lesz ingyenes vércukorszint-, vérnyomás- és koleszterinszint-mérés is jövő szombaton a CSNK-ban.

Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok a beharangozó sajtótájékoztatón örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a koronavírus-járvány után újra elindulhattak a szűrőprogramok. Mint mondta, nagyon fontos, hogy a férfiak magukra is szánjanak figyelmet, és elmenjenek a vizsgálatokra, hiszen Székesfehérvár egészségfejlesztési terve róluk is szól, a Család- és Nővédelmi Központ őket is várja.

Dr. Hermann János urológus főorvos arról beszélt, hogy változatlan feltételekkel várják a férfiakat a szűrésre. Elsősorban azok jelentkezzenek, akik elmúltak 50 évesek, eddig nem vettek részt szűrésen, vagy az előző vizsgálat óta eltelt 2-3 év. Ugyancsak szól a felhívás azon 40 év feletti férfiaknak, akiknek a családjában már volt prosztatarák. Az ’éhgyomor’ nem feltétele a vizsgálatnak, azonban aki szeretné ellenőriztetni a vércukorszintjét is, annak tanácsos így érkeznie.

A szakorvos hozzátette, hogy a járvány ideje alatt szűrések ugyan nem voltak, azonban az idő nem veszett el, a fejlődés nem állt meg. A Szent György Kórházban egyre jobb, javuló feltételekkel tudják elvégezni a radikális prosztata műtéteket laparoszkóppal, illetve az Országos Onkológiai Intézetben is egyre jobbak a sugárkezelés lehetőségei.

Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője elmondta, hogy a szűrőnapra november 21-én, hétfőn és 22-én, kedden lehet előjegyzést kérni a +36 70 455 9940-es telefonszámon. Érdemes kitartónak lenni, hiszen igen nagy érdeklődés várható, a munkatársak folyamatosan fogadják a hívásokat ezen a két napon 8.00 és 16.00 óra között. A szűrőnapon mintegy 100 személy vizsgálatára nyílik lehetőség, azonban a férőhelyek hamar betelnek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >