Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a konferenciát Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. november 18.
Már tizenhét éve ad otthon Székesfehérvár az AIS – International Symposium on Applied Informatics and Related Areas konferenciának. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara szervezésében a szakemberek idén is az alkalmazott informatika területein elért eredményeiket mutatták be.

 

Tegnap délelőtt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán megkezdődött a 17. AIS – International Symposium on Applied Informatics and Related Areas konferencia, azaz a Nemzetközi Alkalmazott Informatika és Kapcsolódó Területek Szimpózium. A szakmai konferencián a tudományos élet elismert hazai és külföldi szereplői tartanak előadást az alkalmazott informatika témájában. Ezek között szerepelnek az ipari lokalizációban elért eredmények, a villamosmérnöki ipari gyakorlat legújabb módszerei, de a quadrocopterek irányításmechanikájáról is szó esik majd.

Prof. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja a konferencia megnyitóján elmondta: az ilyen események remek alkalmat biztosítanak arra, hogy a külső szemlélők is jobban megismerhessék az egyetemen zajló munkát. Ahogy fogalmazott, a mai konferencia megerősítése annak a komoly kutatói munkának, melyet az egyetemen évről évre folytatnak. Külön köszönetét fejezte ki Simon Gyula és Csuka Ildikó egyetemi tanároknak, akik évek óta magas színvonalon szervezik meg a konferenciát.

A város képviseletében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. „Egy egyetem életében alapvető feladat a feltörekvő fiatalok oktatása, de ugyanilyen fontos a tudományos élet fejlesztése és a nemzetközi kapcsolatok szélesítése. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara ezeken a területeken is sokat lépett előre az elmúlt években.” – fogalmazott az alpolgármester, aki hozzátette, az Alba Regia Műszaki Kar tevékenysége is jelentős szerepet vállal abban, hogy az Óbudai Egyetem a számos ranglista alapján a legjobb műszaki egyetemek között van. „Az egyetem kutatásai a város javát szolgálják, hiszen a helyi ipar számára is fontos kutatások zajlanak.” – zárta beszédét Mészáros Attila.

A megnyitó után a konferencia plenáris üléssel folytatódott, a nyitó előadásokon a környezeti változások és az ipari lokalizáció témái kaptak szerepet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >