Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A remény színe hirdette a koraszülöttek világnapját Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. november 18.
Lilába öltözött a Szent György Kórház gyermekosztálya a koraszülöttek világnapján. Az osztály dolgozói lila lufikkal, szalagokkal díszítették fel a falakat, és meglepetésműsorral várták azokat a gyermekeket, akik egykor a vártnál korábban érkeztek, és PICi hősként az újszülött intenzív részlegen erősödtek, fejlődtek.

 

A koraszülöttek világnapja alkalmából a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztálya színes programmal kedveskedett volt koraszülöttjeinek és szüleiknek. A Gyermekosztály ambulanciáján az aula lilába öltözött, mint ahogy az ott dolgozók is. Egy kedves és szép hagyomány folytatódhatott idén, hiszen az elmúlt három évben nem volt lehetőség a személyes találkozóra. Csicsergő gyerekek, kezükben korapolippal, a nagyobbak lilába öltözve, az apróbbak szüleik karján ülve érkeztek csütörtökön az osztályra. A családok örömmel köszöntötték az orvosokat, ápolókat, nővéreket, akik mosolyogva fordultak oda a gyermekekhez, nevükön szólítva őket.

A lila szín a reményt és a hitet jelképezi. A reményt és a hitet az életben, a gyógyulásban és abban, hogy koraszülöttjeink a kezdeti nehézségek leküzdése után egészséges, minőségi életet éljenek - hangsúlyozta dr. Simon Kornélia. A koraszülött intenzív részleg vezető főorvosa elmondta, minden tizedik baba érkezik koraszülöttként a világra. Az életképesség határa a terhesség 24. hete. Jelenleg nyolc babáról gondoskodnak a részlegen, közülük a legkisebb 620 grammos.

Míg a kórházban a gyermekosztály, a városban a Vörösmarty Színház épülete öltözött lilába a koraszülöttek világnapján, mondta Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András. A világnapon kiemelt figyelmet kapnak a PICi hősök, az értük küzdő szülők, az egészségügyi szakemberek és gyógypedagógusok, akik azon dolgoznak, hogy a vártnál korábban érkezett baba felnőttként minél teljesebb életet élhessen. Ezért az együttműködésért, összefogásért jár a köszönet.

A köszöntőket követően levetítettek egy, az osztály életét bemutató filmet, majd táncbemutatóval, népi gyermekjátszóval, arcfestéssel, jókedvű beszélgetésekkel és Lala Bohóc Doktor vidám rendelésével folytatódott a délután.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >