Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvárra érkezik a Tapintható univerzum interaktív csillagászati kiállítás
Székesfehérvárra érkezik a Tapintható univerzum interaktív csillagászati kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 19.
A Bakonyi Csillagászati Egyesület ingyenes tárlatán tapintható, domborított, egyedileg fejlesztett modelleken keresztül ismerhetik meg a vak és gyengénlátó látogatók a Naprendszer égitestjeit. A tárlatra minden látó érdeklődőt is várnak a szervezők.

 

2022. november 19-én, szombaton 10:30-17:00 óráig lesz látogatható a Tapintható univerzum kiállítás, amelynek a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár (8000 Székesfehérvár, Sóstó ltp. 1.) ad otthont. A hallható és tapintható, interaktív tárlat célja, hogy hiánypótló módon a vak és gyengén látó emberek számára is megismerhetővé váljanak az univerzum csodái. Hazánkban ez az első olyan csillagászati program, amit látássérült és látó emberek egyformán megértenek, élveznek.

A kiállítás 77 darab, 3D nyomtatással előállított makettből áll, amelyek 46 égitestet mutatnak be azok érdekes felszínformáival együtt (nagyobb kráterek, vulkánok, kanyonok). A nyomtatott elemek mellé további kilenc egyedileg készített, kézzel formázott modell is került. Az összesen 86 modell mellett három valódi meteoritot és egy becsapódások során képződő, úgynevezett tektitet is megtapogathatnak a látogatók.

A belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak. A program teljes élvezetéhez QR-kód olvasására alkalmas okoseszköz szükséges!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >