Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Óriási csatában maradt alul, de így is pontot szerzett a MÁV
Óriási csatában maradt alul, de így is pontot szerzett a MÁV Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsu Press   
2022. november 19.
Kétszettes előnyről 3-2-re elvesztette a MÁV Előre SC-ST Solar a Szent Benedek Röplabda Akadémia elleni bajnoki mérkőzést. Ennek ellenére az újonc egy pontot szerzett a legutóbbi bronzérmes otthonában.

 

Az első pontok a MÁV nevéhez fűződtek a nyitó szettben, 15-9-nél pedig már hattal mentek női röplabdázóink. 18-10-nél nyolc volt az előny, végül remek röplabdázással, nem kis meglepetésre 25-19-re nyertek Szabó Liliannáék. 0-1

A második felvonásban tovább folytatta pazar és egyúttal eredményes játékát Nagy Fanni együttese: 5-0-val nyitott, míg 16-8-nál ismét tetemes előnyt kovácsolt össze. Vajda Beáta és Tóth Jázmin pontjaival, 20-12-nél értek a felek a hajrához, a szettet 25-16-ra hozta a MÁV. 0-2

A székesfehérvári vendégcsapat egyetlen szettre került az óriási bravúrnak számító győzelemhez, a Szent Benedek Röplabda Akadémia viszont megrázta magát és jelentősen feljavult a játéka. 7-6-nál a füredieknél volt az előny, a folytatásban pedig meg is tartották egy-két pontos fórjukat. 20-20-nál egalizált a MÁV Haley Gilfillan pontjával, szintén a kanadai légiós ásza után pedig szett- és mecslabdához jutott a Loki, 24-23-nál. Ezután viszont a házigazda ért el három pontot, amivel fordított és nyert 26-24-re. 1-2

A negyedik játszma újra nagy csatát hozott, 7-6-nál a Balaton-partiak, 13-12-nél a fehérváriak álltak nyerésre. A hajrához 22-22-vel érkeztek a csapatok. Az utolsó perceket Koleva Slavináék bírták jobban és 25-23-re jobbnak bizonyultak, amivel kétszettes hátrányból sikerült felállniuk. 2-2

Diana Karnitskaya pontjainak is köszönhetően 4-2-re vezettek a mieink az ötödik, rövidített szettben, ellenben 6-6 után fordított az SZBRA, majd zsinórban hat(!) pontot szerezve óriási lépést tett a mérkőzés megnyeréséért. A MÁV innen már nem tudott felállni, 15-9-re behúzta a vendéglátó a játszmát és 3-2-re győzött a bajnoki találkozón.

A szenzációsat küzdő, előzetesen esélytelenebbnek tartott MÁV Előre SC-ST Solar nagyon közel állt a bravúros sikerhez, végül azonban kikapott, de így is szerzett egy pontot az Extraliga ötödik játéknapján.

Női röplabda Extraliga, 5. forduló
Szent Benedek Röplabda Akadémia – MÁV Előre SC-ST Solar 3-2 (-19, -16, 24, 23, 9)
Balatonfüred, 120 néző. Vezette: Tillmann, Soltész.
SZBRA: Grbac, Stijepic 22, Vacsi 5, Jankovic 12, Koleva 19, Nacsa-Pekárik 15. Csere: Fáth Kinga, Balogh Emma (liberók), Szerényi, Boshnakova 6, Lekic 1, Herbin-Baker 3. Vezetőedző: Dejan Desnica.
MÁV: Gilfillan 13, Karnitskaya 15, Tóth 12, Szabó 8, Dolotova 5, Vajda 27. Csere: Kovács (liberó), Kiss. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni: „Egész héten keményen készültünk erre a mérkőzésre. Ez úgy gondolom, látszott is a játékunkon. Nagyon közel volt a még nagyobb bravúr, de nem lehetünk türelmetlenek magunkkal szemben. Még tanulnunk kell ezeket a szituációkat, de így is örülünk ennek az egy pontnak.”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >