Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Foci vb: sima ecuadori siker a nyitányon
Foci vb: sima ecuadori siker a nyitányon Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2022. november 21.
A házigazda Katar és Ecuador találkozójával kezdetét vette a 22. labdarúgó-világbajnokság. A rendkívül szerény képességű – megkockáztatom, már az is csoda lesz, ha gól tud szerezni ezen a tornán -, házigazda örülhet, hogy 0-2-vel megúszta a bemutatkozását egy nem túl acélos ellenfélell szemben. Ecuador nem rossz csapat, de aligha lesz komoly tényező a világbajnokságon, ahogy – amikor kijutott – a korábbiakben sem nagyon volt.

 

Még jó, hogy van egy Enner Valenciája a dél-amerikai gárdának, aki rúgott három gólt,s  ebből kettőt meg is adtak. Elképesztő, hogy az előző (2014-es) világbajnoki szereplése során is minden ecuadori találaton ő szerzett, így zsinórban az ötödik vb-gólját szerezte hazájának!

Hétfőn beindul a napi meccsözön: 14.00 órakor az Anglia –  Irán, majd 17.00 órakor a Hollandia – Szenegál, végül este 20.00 órakor az USA – Wales összecsapások lesznek, majd december 2.-ig naponta négy mérkőzésre kerül sor rendszerint 11.00, 14.00, 17.00 és 20.00 órakor. Az utolsó csoportmeccseket 16.00 és 20.00 órakor rendezik meg, minden csoportban egyidőben játszanak a csapatok.

A kieséses szakasz a nyolcaddöntőkkel december 3-án startol, majd a negyeddöntőkre december 9-én és 10-én, az elődöntőkre 13.-án és 14.-én kerül sor, a bronzmeccsre december 17-én, a fináléra pedig 18-án, a Lusail Iconic Stadionban, Loszail városában.

Hogy ki nyeri meg a vb-t? Nehéz kérdés. Nehéz, mert a bajnokságok kellős közepén sokat számít, hogy az adott válogatottak sztárjai, kulcsemberei mennyire fáradtak, s a katari klímához ki alkalmazkodik jobban, illetve mely válogatott tudta a legjobb formáját a világbajnokságra időzíteni. Egyébként az biztos, hogy a legerősebb válogatottak között, azaz Brazília, Argentína, Franciaország, Spanyolország, Anglia és Belgium, valamint a vb-ken szinte mindig erős Németország csapatai közül kerülhet kia  végső győztes. persze, meglepetés is lehet, hiszen 4 éve a horvátok ezüstjére ki számított? Most is vannak erős, sötét lónak számító gárdák, úgyhogy nincs tuti tipp. Talán majd a csoportkör végén már kirajzolódik, kik vannak a legjobb passzban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >