Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kiütötte az Alba a Honvédot
Kiütötte az Alba a Honvédot Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2022. november 21.
A 21 pontos Philmore vezérletével a végig koncentráltan játszó Arconic-Alba Fehérvár 96-60-ra kiütötte a rekordbajnok, ám hosszú idő és sok átalakulás után a legfelső osztályba újoncként visszatérő Budapesti Honvédot a férfi kosárlabda NB I/A-ban. Ezzel a sikerrel a Falco és a Szolnok mögött továbbra is a 3. helyen áll a legutóbbi bronzérmes, amely legközelebb szerdán (november 23., 18.00) Kaposváron vendégszerepel, s ha a meccs végéig koncentráltan játszik, nem alszik bele a hajrába, mint korábban Pakson és Körmenden, akkor újabb győzelmet könyvelhet el az egyébként nagyon erős somogyiak ellen.

 

Matthias Zollner alakulatában a Hovéd ellen a már említett, 21 pontos Philmore mellett még négyen érték el legalább a 10 pontot: DeCosey 16, Ford 14, Vojvoda 12, Takács Milán 10 egységet szorgoskodott össze. Még az is belefért, hogy Somogyi Ádám a válogatott meccsek után kicsit fáradtnak tűnt és megállt 5 pontnál.

Örömteli, hogy sérülése és műtétje után a felépült Szabó Zsolt ebben az idényben először pályára léphetett, s 4 pontot is szerzett.

Az Alba méltóképpen emlékezett a most elhunyt nigériai tehetségére, a fájóan fiatalon, 19. születésnapja előtt néhány nappal távozott Seyi Awogbemi Sodiq-ra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >