Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Magyar tanárok Egyiptomban 1896-ban - könyvbemutató a Pedagógiai Szakkönyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2022. november 24.
Harmat József új, Magyar tanárok Egyiptomban 1896-ban című kötetének bemutatójára november 24-én, csütörtökön kerül sor. A könyvben magyar középiskolai tanárok egykori utazását dolgozza fel a szerző.

 

1896-ban kalandos utazásra vállalkozott hét középiskolai tanár – köztük a székesfehérvári Platz Bonifác –, akik év eleji tanulmányútjuk során bejárhatták Egyiptomot. Útjuk célja az volt, hogy amit látnak és tapasztalnak, később átadhassák tanításaik során. „Mit látunk, nem csak magunk számára kell megnéznünk. Nyomának kell maradnia történelmi és művészeti tanításunknak kímélyülő tárlatában.”fogalmaztak az izgalmas, viszontagságos útról szóló, 1899-es Egyiptom – Magyar tanárok tanulmánykönyve című műben. Platz Bonifác székesfehérvári katolikus pap, teológiai doktor, az utazás után az Ó-Egyiptom irodalma címmel is adott ki könyvet.

Harmat József író, akinek korábban a roma holokauszt székesfehérvári és várpalotai vonatkozásaiban is jelent meg kötete, a november 24-én, csütörtökön 16.00 órától kezdődő könyvbemutatón mesél legújabb kötetéről a Vörösmarty Mihály Könyvtár Pedagógiai Szakkönyvtárában.

A belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >