Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Emlékdiploma 2022 - „A tanár az oktatás szíve" Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2022. november 24.
Idén is átvehették emlékdiplomájukat azok a pedagógusok, óvónők és oktatási szakemberek, akik ötven, hatvan, hatvanöt vagy éppen hetven évvel ezelőtt szereztek diplomát. A ’színes’ diplomások a Hiemer-ház Báltermében gyűltek össze az ünnepségre.

 

Három hét alatt három alkalommal rendeztek emlékdiploma-átadó ünnepséget a Hiemer-házban. A pandémia miatti kényszerű kihagyás után először a 2020-as, majd a 2021-es, végül pedig az idei emlékdiplomák kerültek átadásra, éppen a Közoktatás Napján. A Pedagógus Szakszervezet és Székesfehérvár Önkormányzata hagyományosan minden évben novemberben adja át a ’színes’ diplomákat, kedden délután harminckét tanár, tanító, óvónő és oktatási szakember vehette át emlékdiplomáját.

Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke azzal kezdte köszöntőjét, hogy nagy megtiszteltetés számára november 22-én, a Közoktatás Napján átadni az emlékdiplomákat. „Mindenki, aki visszagondol a saját oktatására, nem a módszerekre, vagy technikára, hanem a tanárra emlékszik. A tanár az oktatás szíve.” – mondta Jámbor Ferencné, majd azzal folytatta: a jelenlevő pedagógusok mind példaképek, akiknek tudását a következő nemzedékek számára is szeretnék átadni. „Sok filozófus és kutató állítja, hogy egy ország gazdagságát nem a gazdasági mutatókban vagy a technológiai fejlődésben mérik. Egy társadalom gazdagsága abban rejlik, ahogy tanulóit oktatja. Ezért elismerjük és dicsérjük a pedagógusok, tanítók, oktatási szakemberek munkáját.” – fogalmazott az elnök, majd hozzátette, a ma átadásra kerülő diplomák nem csak a jubileumi évszámot, de a társadalom megbecsülését is jelzik. 

„Önök egy nagyon nehéz, mégis gyönyörű szolgálatot vállaltak. Hiszen legyen szó akár kisebb, akár nagyobb fiatalról, felkészíteni őket a nagybetűs életre egyszerre kihívás és szép szolgálat.” – köszöntötte a város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester a megjelenteket. Ahogy a polgármester fogalmazott, a mai ünnepség annak a jele, hogy a közösség nem felejtette el azt az áldozatos munkát, melyet az ünnepelt pedagógusok az elmúlt évtizedekben szenvedéllyel végeztek Székesfehérváron. A városvezető kiemelte, az ünnepség egyrészt remek alkalom arra, hogy azok, akik évtizedeken keresztül dolgoztak az oktatásban, újra találkozzanak, beszélgessenek, másrészt jól jelzi a közösség pedagógusok felé áradó szeretetét.

A Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai Kovács Mária tanárnő felkészítésével zenés-verses műsorral köszöntötték a pedagógusokat. Radnóti Miklós Bájoló című verse szavalva, majd dalban is elhangzott, ezután Homoki-Nagy Katalin Kavicsdobáló című novellája következett. A műsort Nemes Nagy Ágnes Tavaszi felhők című verse, valamint a Mindenki című film betétdala zárta az iskola kórusának előadásában.

Aranyoklevélben (50 év) részesültek:

Bajor Ferenc Lajosné, Balogh Andrásné, Blatt György, György László, György Lászlóné, Dr. Hajba Zoltánné, Hajós Magdolna, Horváthné Zilahy Ágnes, Kalmár Lászlóné, Kis József Ferencné, Ráner István, Schermann László, Szabó Sándorné, Teész Ferenc, Vékásné Parraghy Hajnalka, Vendég Jenő Tiborné

Gyémántoklevélben (60 év) részesültek:

Molnár György, Szabó Lászlóné

Vasoklevélben (65 év) részesültek:

Dr. Friedrich Gyuláné, Gelencsér János, Gulyás Józsefné, Horváth Lajosné, Németh Kálmánné, Pintér Jánosné, Sobor Antalné, Szakál Mártonné

Rubinoklevélben (70 év) részesültek:

Földi Etelka, Molnár Dezsőné, Németh Pálné, Pintér Béláné, Takács Mária Magdolna, Trenka Gyuláné

Az ünnepi műsor és az emlékdiplomák átadása után Mészáros Attila alpolgármester mondott pohárköszöntőt. Kiemelte: a mai a hála és az emlékezés napja, melyen azoknak az embereknek mondanak köszönetet, akik egész életüket az oktatásra tették fel.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >