Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Advent a Rác utcában – gazdag programkínálattal készülnek az ünnepre a fehérvári kézművesek 
Advent a Rác utcában – gazdag programkínálattal készülnek az ünnepre a fehérvári kézművesek  Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. november 25.
Sokszínű, minden korosztálynak szóló programokkal készül az adventi időszakra a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. November 26-án nyitják meg a jubileumi 20. Betlehemi Szép Csillag pályázat kiállítását, és december 10-én, valamint 17-én lesznek egész napos alkotó foglalkozások az Advent a Rác utcában rendezvény keretében. December 3-án zárul a Kalandozások a textilek világában szakmai programsorozat, ahol a mesés kelettel, kazak hímzéstechnikákkal és a török szőnyegek titkaival ismerkedhetnek a résztvevők.

 

A programokat sajtótájékoztatón ismertette Szenczi Jánosné, az Egyesület elnöke és Dobrovitz Klára, az Egyesület vezetőségi tagja.

A 20. alkalommal meghirdetett Betlehemi Szép Csillag pályázatra közel 70 alkotást küldtek be az egyéni gyermek és felnőtt alkotók, valamint a gyermekcsoportok. A kizárólag kézműves kivitelezéssel, természetes anyagokból készült, zsűrizett pályaművekből hagyományosan kiállítás nyílik november 26-án, szombaton 11.00 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. A legmívesebb, legkreatívabb alkotásokat a Fehérvári Kézművesek Egyesülete és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díjazza. A tárlatot Radetzky Jenőné és Varga Magdolna nyitják meg, akik annak idején útjára indították a kezdeményezést, köszöntőt mond Spányi Antal megyés püspök.

Az Advent a Rác utcában programsorozat keretében december 10-én és 17-én, szombati napokon 10.00 és 18.00 óra között várják az érdeklődőket a Kézművesek Házában. Lesz karácsonyfa-díszítő és ajándékkészítő foglalkozás többféle technikával, mézeskalács sütés, -díszítés és mesemondás a karácsonyi kuckóban. A belépődíj 1.000 forint fejenként – felnőttnek és gyermeknek egyaránt –, a szükséges nyersanyagokat és az eszközöket a szervezők biztosítják.

A Karácsonyfák Utcája kezdeményezés idén anyagi okok miatt elmarad, ám december 10-én közös karácsonyfa-díszítés lesz a Rác utca 27. szám alatti háznál, ahova mindenki elviheti a saját díszeit.

December 18-án, vasárnap 14.00 és 17.00 óra között tartják a következő Gyermekműhelyt, ahol az Egyesület három mestere várja a résztvevőket karácsonyi foglalkozásra.

Ugyancsak az év utolsó hónapjában zárul a Kalandozások a textilek világában című, háromrészes szakmai rendezvénysorozat. December 3-án, szombaton 10.00 órakor kezdődik A mesés Kelet című program, melyben Szűcs Erzsébet művészettörténész beszélget Ecsedi Mária képzőművésszel a textilekről, illetve egy kazak házaspár bemutatja és igény szerint tanítja is a páratlanul szép tamburhímzést. Emellett Herceg Zahid László, a székesfehérvári Török Szőnyegház tulajdonosa előadást tart a török kilimek (szőnyegek) titkairól, készítéséről, kezeléséről.

További részletek olvashatóak a Fehérvári Kézművesek Egyesülete honlapján és Facebook oldalán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >