Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A talaj szerepével ismerteti meg a gyerekeket a Gaja Egyesület
A talaj szerepével ismerteti meg a gyerekeket a Gaja Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2022. november 26.
Talajmintákat vizsgáltak, homokszűrőt készítettek a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézményében péntek reggel, a Gaja munkatársai gyakorlati feladatokkal tűzdelve ismertették meg a diákokat a talaj fontosságával, szerepével. Az Arconic Alapítvány támogatásából megvalósuló programot öt iskolában és négy óvodában láthatják még a fehérvári és környékbeli gyerek.

 

A talaj nem kap akkora szerepet a médiában vagy az iskolai oktatásban, mint a víz vagy a levegő minősége, pedig életünkre ugyanúgy óriási hatása van, elég csak a vizek tisztítására vagy az élelmiszerelőállítására gondolni. „Nemcsak állunk rajta, hanem élünk is.” Ezért kezdett oktatatássorozatba a Gaja Környezetvédő Egyesület a város és környékének iskoláiban, óvodáiban.

Egyfajta „érzékenyítés” ez a pár óra – mondta Varga Gábor, az Egyesület elnöke. Megismerkednek a talaj fizikai tulajdonságaival, az anyag körforgásában betöltött szerepével és a vizek tisztításában betöltött jelentőségével.

Az „Élet a talajon” foglalkozás része a „Gaja Egyesület a fenntartható kertművelésért” programnak, melyet az Arconic Alapítvány támogat. Az alapítvány 25 ezer dolláros csekkét itt, a Sziget utcai iskolában adta át Varga Zsuzsanna, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetője. A vállalatnak kiemelten fontos a környezetvédelem, és ezt nem lehet elég korán kezdeni – hangsúlyozta Varga Zsuzsanna.

A mostani program során a talaj fontosságát bemutató foglalkozást öt iskolában és négy óvodában fogják bemutatni a Gaja Környezetvédő Egyesület munkatársai.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >