Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Advent első vasárnapján felgyúltak az ünnepi fények Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2022. november 28.
„Énekeljünk víg örömmel… ”több mint hatszáz gyermek hangján szállt a karácsonyi ének vasárnap este a Városház téren, ahol több ezer fehérvári gyűlt össze, hogy a Kisangyalok kara teremtette ünnepváró hangulatban lobbanjon fel az adventi koszorú első gyertyájának lángja. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és Spányi Antal megyés püspök köszöntőit követően gyúltak fel a város ünnepi fényei, és mutatta meg magát a közös karácsonyfa teljes pompájában.

 

A kisvonat fényei és a levegőben szálló édes, fűszeres illat is hívogatta kora délutántól az egyre nagyobb számban érkező családokat, baráti társaságokat. Kicsik és nagyon meleg italok mellett beszélgettek az adventi vásár faházai előtt, sétáltak és nézegették az árusok portékáit, betértek a Püspöki Palota Adventi udvarába. Voltak, akik emlékként fotókat készítettek a Bartók Béla tér fényes díszei között, vagy éppen megcsodálták a Zichy ligetben található klasszikus körhintát. Nagy sikert arattak a Vasvári Pál utcába beköltöző Manóváros lakói, akiknek ablakain kíváncsi szempárok kukkantottak be, kilesve, hogyan is várják az apró csodalények a karácsonyt.

A gyertyagyújtást megelőzően a Kisangyalok kara, 13 iskola több mint 600 diákja varázsolt karácsonyi hangulatot a Városház téren. A fehérváriak közösségét Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Spányi Antal megyés püspök köszöntötte. „Ébresszük fel újra a szívünkben az Isten utáni vágyat, hogy megtaláljuk a békénket, megújuljon életünk.” – kérte az egyházmegye vezetője, aki hozzátette, az adventi időszakra készülődve ünnepi díszbe öltöztettük környezetünket, szívünket, lelkünket, hogy az ünnep igazi lényegére hangolódjunk. Arra biztatott, hogy tiszta szívvel, örömmel, békességben, boldogságban készüljünk az ünnepre.

„Hitünk szerint az advent a várakozás időszaka. Várjuk a megváltó születését. Ma meggyújtjuk az első gyertyát, amely a hit gyertyája. Mi, fehérváriak egy erős közösség vagyunk, hangsúlyozta Vargha Tamás. Székesfehérvár országgyűlési képviselője hozzátette: „Erősen hiszünk abban, hogy összetartó közösség a miénk. Erősen hiszünk abban is, hogy mint ahogy az elmúlt években, úgy a jövőben is minden nehézséget, váratlan eseményt vagy kihívást legyőzünk - mi, fehérváriak együtt, közösen.”

A köszöntőket követően Vargha Tamás a Kisangyalok kara tagjaival közösen felkapcsolta az ünnepi fényeket, és díszbe öltözött a Belváros. A város karácsonyfája körül a gyerekek legnagyobb örömére vidáman zakatolt a játékokkal megrakott kisvonat, a színpadon Szulák Andrea karácsonyi dalokkal várta a közönséget.

Az adventi programok jövő héten folytatódnak, december 1-től pedig mindennap 17.30 órakor nyílnak az adventi színpadon a kalendárium ablakai, tele meglepetésekkel.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >