Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ölelés az elfogadásért december 3-án Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2022. december 01.
December 3-a a fogyatékos emberek világnapja. Ezen a napon egy különleges eseménnyel készülnek az Országalmánál, hagyományteremtő szándékkal. Székesfehérvár jelképét ép és fogyatékkal élő emberek együtt fogják körülölelni, majd különféle produkciók következnek a Városház téri színpadon. Szeretettel várnak mindenkit a közös ölelésre az elfogadás jegyében!

 

Az Ölelés az elfogadásért kezdeményezést Kovács Szilvia televíziós riporter, műsorvezető indította útjára. Munkája során sokszor jár olyan programokra, ahol fogyatékossággal élőkkel kerül kapcsolatba, és ezek az események – saját bevallása szerint – mindig meghatják. Emellett ő maga is érintett, hiszen egyik kislánya autista. A kezdeményezéssel azt szeretnék hangsúlyozni, hogy mindenkiben ugyanolyan szív dobog, nincsenek különbségek, sőt! A fogyatékossággal élő emberek nagy része különleges tehetséggel bír, gondoljunk csak az autisták memóriájára, de bármilyen művészeti ágból lehetne példákat hozni.

December 3-a a fogyatékos emberek világnapja.  A különleges képességű emberek a legtisztább szívűek, legtöbbjük nagyon szeret ölelkezni, ebből adta magát a rendezvény hívó gondolata: Ölelés az elfogadásért. Szeretnék azt is megmutatni, hogy Fehérvárnak milyen erős és összetartó közössége van, hiszen számos rendezvény is azt bizonyítja, hogy a város kiemelten kezeli a fogyatékossággal élőkkel foglalkozó szervezeteket, intézményeket.

December 3-án, szombaton 10.00 órakor találkoznak a résztvevő ép és sérült emberek az Országalmánál, melyet együtt fognak körbeölelni. A felszólalók köszöntőit követően a program a Városház téren felállított színpadon folytatódik, ahol különböző csoportos, illetve egyéni produkciók lesznek. Az érintett gyerekek és felnőttek megmutatják, hogy nincsenek különbségek. Ki-ki egy-egy szavalattal, énekes, vagy éppen zenés fellépéssel, de még dzsúdó bemutatóval is kedveskedik a résztvevőknek, a vége pedig egy nagyon megható produkció lesz, ami egyelőre titok.

„Mutassuk meg, hogy mekkora tömeget tudunk megmozgatni! Mutassunk ebben is példát más városoknak! (…) Mindenki jelenlétére számítunk, és bízunk abban, hogy akkora kört tudunk formálni az Országalma körül, hogy nem fér el a Belvárosban.” – mondta Kovács Szilvia ötletgazda.
Szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt! 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >